el-cy
Thursday, September 19, 2024

AEK Λάρνακας – Ομόνοια: Προγνωστικά, Ανάλυση 31/01/2024

Την καθοδική πορεία που ακολουθεί τις τελευταίες αγωνιστικές η Ομόνοια θέλει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ (Τετάρτη, 19:00, ΑΕΚ Arena), η οποία, ως η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, θέλει να πάρει άλλη μια νίκη, για να συνεχίσει να βλέπει προς τα πάνω. Από την άλλη η Ομόνοια, στην οποία κυριαρχεί ο προβληματισμός, τα νεύρα και η μουρμούρα, καλείται να βγάλει αντίδραση, γιατί αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό θα μείνει εκτός των στόχων της.

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και Live στοίχημα.


ΑEK Λάρνακας – Ομόνοια: Ανάλυση, Παρουσίαση 31/01/2024

Η τρελή αντεπίθεση που άρχισε η ΑΕΚ με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο συνεχίζεται και ο απολογισμός στις τελευταίες 10 αγωνιστικές γράφει 8-2-0 (τέρματα 17-3). Στο διάστημα αυτό, όπως είναι φυσικό, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος (22 β. μάζεψε στο ίδιο διάστημα ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ και 21 β. ο Άρης Λεμεσού).

Η αλλαγή πορείας που ακολουθεί η ομάδα της Λάρνακας με τον Ισραηλινό τεχνικό στον πάγκο, την έχει φέρει στη 3η θέση (42 β.), μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Άρη και στο -6 από την κορυφή και τον ΑΠΟΕΛ. Το ντεμαράζ της ΑΕΚ της επιτρέπει να σκέφτεται ακόμα και τη διεκδίκησή του τίτλου – με νίκη πάνω στην Ομόνοια – και αυτό ενώ η συζήτηση που γινόταν τον Νοέμβριο ήταν εάν θα καταφέρει να πάρει μια θέση στο πρώτο γκρουπ.

Πάντως, σημειώνεται ότι οι Λαρνακείς έχουν δύσκολο πρόγραμμα στα εναπομείναντα πέντε ματς, για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αφού έχουν να παίξουν, κατά σειρά, με Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, ΑΕΛ και Ανόρθωση. Ωστόσο, εάν καταφέρουν να πάρουν το τρίποντο κόντρα στην Ομόνοια θα αποκτήσουν καλή δυναμική ενόψει του ματς με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, στο οποίο θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Στο τελευταίο της ματς δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα για να περάσει από το «Στέλιος Κυριακίδης» και τη Καρμιώτισσα (1-3).

Προσπάθησε από νωρίς να επιβάλλει το ρυθμό της στο γήπεδο και παρά το ότι άργησε να βρει κάποια ευκαιρία, απείλησε στο 24’ με εκτέλεση φάουλ του Ντίμερς και προηγήθηκε στο 32’, όταν ο Μιλίσεβιτς έκανε μπαλιά προς τον Λόπες (επανήλθε στην ενδεκάδα, με καλή απόδοση) ο οποίος σκόραρε με απευθείας σουτ.

Οι γηπεδούχοι κατέγραψαν ένα καλό σουτ του Ντούμπια στο 35’, αλλά ήταν η ΑΕΚ που βρέθηκε κοντά στο δεύτερο τέρμα, όταν στο 40’ ο Λόπες βρήκε το κάθετο δοκάρι του Άντος.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου η Καρμιώτισσα βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Μετά από φάση διαρκείας, στην οποία η άμυνα της ΑΕΚ δεν αμύνθηκε αποφασιστικά, ο Κατσαντώνης γύρισε στον Θεοδώρου, ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-1.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51’ βρήκε και δεύτερο δοκάρι, σε σουτ του Μπρούνο Γκάμα. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα η τύχη ήταν με το μέρος της και πήρε προβάδισμα με τον Φαράζ – σε μια φάση στην οποία η μπάλα χτύπησε στον Χριστοφόρου και άλλαξε πορεία. Από εκεί και πέρα η Καρμιώτισσα δεν μπόρεσε να απειλήσει και η ΑΕΚ κλείδωσε τη νίκη, στις καθυστερήσεις, με τον Τρισκόφσκι.

«Κυριαρχήσαμε σε όλο το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο όμως να επανέλθουμε μετά από τον αγώνα με την Πάφο. Διαχειριστήκαμε έξυπνα το παιχνίδι και η εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου μας έδωσε τη νίκη.

Το σημείο κλειδί ήταν η αντίδραση που βγάλαμε στο δεύτερο μέρος και χρησιμοποιήσαμε παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ για να ξεκουράσουμε και κάποιους», είπε ο Ραν Μπεν Σιμόν, ο οποίος σε σχέση με το ματ με την Πάφος FC άφησε εκτός τους Γκαρθία, Ρομπέρζ, Πονς, Γκιούρτσο και Σολ, τις θέσεις των οποίων πήραν οι Ντιουνκού, Τόμοβιτς, Γκάμα, Φαράζ και Λόπες.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η Ομόνοια, η οποία έχει υποχωρήσει στην 6η θέση και εάν δεν βρει τον τρόπο να συνέλθει θα βρεθεί ενώπιον νέων προβλημάτων. Με την υπάρχουσα κατάσταση κανείς δεν μπορεί να μιλά για τίτλο στο στρατόπεδο των πρασίνων (-9 από τη κορυφή) και αυτό όχι μόνο λόγω της βαθμολογίας, αλλά και λόγω της προβληματικής εικόνας που παρουσιάζει στο γήπεδο ακόμα και μετά την αλλαγή προπονητή, η οποία, μαζί με τις σημαντικές απουσίες που έχει, μάλλον μπέρδεψε περισσότερο την κατάσταση για την ίδια.

omonoia-doxa-novibet

Στα τελευταία πέντε ματς έχει απολογισμό 2-1-2 και εάν δεν βρει χημεία στα επόμενα ματς (ΑΕΚ, Απόλλωνας και Ανόρθωση) τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για την ίδια.

Κόντρα στην Πάφος FC η Ομόνοια έχασε με 1-2 και μαζί και το αήττητο που κρατούσε στην έδρα της. Το ματς ήταν ανοικτό – έως και άναρχο – από πολύ νωρίς, με τις δύο ομάδες να παίζουν υπό πίεση και χωρίς καθαρό μυαλό.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και αφού έχασαν από μια ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 13’, όταν ο Ναμ έκανε τη σέντρα στον Βαλακάρι, ο οποίος, ανενόχλητος, από κοντά έκανε το 0-1.

Από εκεί και πέρα η Ομόνοια ήταν καταιγιστική και βρήκε δοκάρι (24’) σε σουτ του Σίμιτς, έχασε μεγάλη φάση με τον Στεπίνσκι (26’), ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Ίβουσιτς και βρήκε και άλλο δοκάρι (26’) με τον Φράνσον από κοντά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την ασφυκτική πίεση και ισοφάρισαν στο 28’ μετά από σέντρα του Παναγιώτου και κεφαλιά του Μπεζούς.

Στο δεύτερο μέρος η Ομόνοια μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και στο 52’ ο Σίμιτς έχασε μια καλή ευκαιρία ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 62’ με δυνατό σουτ του Τάνκοβιτς. Στη συνέχεια του αγώνα η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές, αλλά τα λάθη ήταν πολλά και δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στις δύο ομάδες. Τελικά, η Πάφος πήρε το μεγάλο διπλό στο 87’ με εντός περιοχής κεφαλιά του Τάνκοβιτς.

Σημειώνεται ότι, η Ομόνοια στο 92’ έμεινε και με 10 ποδοσφαιριστές καθώς ο Κουλιμπαλί αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για κτύπημα εκτός φάσης.

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Δεν αρχίσαμε καλά, δεχθήκαμε γκολ επιστρέψαμε, ισοφαρίσαμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε αν και ήμασταν κοντά στο 2-1. Αντί να γίνει για εμάς το 2-1 έγινε για την Πάφο, δύο πολύ ποιοτικές ομάδες, δυστυχώς είμαστε στην αντίθετη πλευρά του αποτελέσματος. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά αυτό το παιχνίδι και θα αρχίσουμε την προετοιμασία μας για το ματς με την ΑΕΚ», ανέφερε ο τεχνικός της Ομόνοιας.

Online stoixima στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.

Στο στοίχημα ποδόσφαιρο οι αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα της Κύπρου συνδυάζονται και με Ενισχυμένες αποδόσεις.


ΑEK Λάρνακας – Ομόνοια: Στατιστικά & Προϊστορία 31/01/2024

  • 3-1-1 μετρά η ΑΕΚ κόντρα στην Ομόνοια στα τελευταία πέντε (τέρματα 8-4)
  • 3-0-2 η ΑΕΚ στα τελευταία πέντε τους που ήταν γηπεδούχος (6-6)
  • 0-0 το αποτέλεσμα στο ματς του πρώτου γύρου
  • 7-2-1 η ΑΕΚ εντός, με τέρματα 24-13
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 4-3-3 εκτός (12-12)
  • 8-2-0 με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο η ΑΕΚ (17-3)
  • Η ΑΕΚ στην έδρα της προέρχεται από πέντε 1 & Under5 Goals
  • Η Ομόνοια δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς της

ΑEK Λάρνακας – Ομόνοια: Προγνωστικά 31/01/2024

 4/5 τελευταία εντός έδρας της ΑΕΚ ήταν 2-3 Goals, όπως και τα τελευταία 4/5 εκτός έδρας της Ομόνοιας.

2-3 γκολ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.91 ΣΤΗ NOVIBET

Με τον Ραν Μπεν Σιμόν η ΑΕΚ έκανε φρούριο το ΑΕΚ Αρένα (6/6 νίκες) και απέναντι στην Ομόνοια των πολλών προβλημάτων έχει το προβάδισμα.

1 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.85 ΣΤΗ NOVIBET


ΑEK Λάρνακας: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 31/01/2024

Θα απουσιάσει ο αμυντικός Σάντσες λόγω καρτών.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίριτς – Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Ντιουνκού,       – Λέδες, Πονς – Τόνγκια, Ντίμερς, Φαράζ – Σολ

Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 31/01/2024

Σεμέδο και Ουζόχο παραμένουν στο Κόπα Άφρικα, οι Σιπριάνο και Μπασιρού είναι τραυματίες ενώ δεν προλαβαίνουν οι Ψάλτης και Αλιούμ.

Εκτός και ο Κουλιμπαλί που αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς. Μπέζους και Κακουλλής θα μείνουν εκτός σ’ ένα από τα δύο προσεχή ματς, λόγω καρτών.

Οι μεταγραφές Στεπίνσκι και Μπάκιτς έκαναν ντεμπούτο στο ματς με την Πάφος FC, με τον πρώτο να χάνει και μια μεγάλη ευκαιρία.

Εκτός ήταν ο Λοΐζου με την Πάφος FC, με την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην Ολλανδία να θεωρείται θέμα χρόνου.

Πιθανή ενδεκάδα (4-1-4-1): Φαμπιάνο – Μάθιους, Μίλετιτς, Λανγκ, Παναγιώτου – Κούσουλος – Σίμιτς, Χαραλάμπους, Μπέζους, Φράνσον – Στεπίνσκι


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ