el-cy
Tuesday, September 17, 2024

Ανόρθωση – Απόλλων: Προγνωστικά, Ανάλυση 31/08/2024

Δεύτερο σερί ματς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δίνει η Ανόρθωση (Σάββατο, 20:00), αλλά αυτή τη φορά ως γηπεδούχος, κόντρα σε ένα Απόλλωνα ο οποίος θα πάει στη Λάρνακα πεισμωμένος, μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής.

Οι δύο ομάδες έχουν δύσκολους αγώνες να δώσουν στις επόμενες δύο αγωνιστικές και είναι σημαντικό να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο για φέτος, ώστε να είναι από νωρίς εντός των στόχων τους.


Ανόρθωση – Απόλλων: Ανάλυση, Παρουσίαση 31/08/2024

Μετά τα όσα προηγήθηκαν το καλοκαίρι στην Ανόρθωση – σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο – τα οποία επηρέασαν και τον προγραμματισμό, αφού ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί και οι μεταγραφές άργησαν πολύ να γίνουν, η «Μεγάλη Κυρία» αποτύπωσε το αποτέλεσμα όλων αυτών των προβλημάτων και στο γήπεδο, στην πρεμιέρα με την Ομόνοια Αραδίππου (0-0).

Παρά το ότι έπαιζε στο γήπεδο της, ως φιλοξενούμενη αλλά με τον κόσμος της, η Ανόρθωση μας έδωσε μια γεύση για το πόσο δύσκολη θα είναι η φετινή χρονιά για την ίδια.

Η πτώση της ποιότητας του ρόστερ σε σχέση με πέρυσι ήταν εμφανής στο γήπεδο, με την ομάδα να δυσκολεύεται πολύ να αναπτυχθεί και να ψάχνει συνεχώς τους φουλ μπακ της – αριστερά ο 31χρονος Κίκο και δεξιά 27χρονος Κονσεϊσάο.

Μπορεί το συγκεκριμένο πλάνο να λειτούργησε στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς, όταν η Ανόρθωση μπορούσε να προηγηθεί (ευκαιρία του Χρυσοστόμου στο 6’, με εξουδετερωμένο τον Λόρια, μετά από μπαλιά του Κονσεϊσάο), ωστόσο όταν έγινε αντιληπτό από την Ομόνοια Αραδίππου, ήταν ανούσιο, αφού οι πολλές σέντρες στην περιοχή αναχαιτίζονταν με σχετική ευκολία.

Η Ανόρθωση δεν είχε ιδέες στο παιχνίδι της, ούτε ανάπτυξη από τον άξονα. Παράλληλα, ήταν αισθητή η απουσία ενός παίκτη που θα μπορούσε να κουβαλήσει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, να πάει σε προσωπική μονομαχία ή να δώσει τον ρυθμό.

Μια δεύτερη καλή φάση ήρθε στο 41’ όταν ο Κίκο αποφάσισε να πατήσει περιοχή από τα αριστερά και να πασάρει στον Ρόγκουλιτς εντός περιοχής, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Λόρια ήταν έτοιμος.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ανόρθωσης ήταν τριπλή και προήλθε από μακρινό γέμισμα στην περιοχή. Ο Κονσεϊσάο, μόνος απέναντι στο τέρμα, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά αποκρούστηκαν δύο σουτ του Λόπες – το πρώτο από τον Λόρια και το δεύτερο από αμυντικό.

Όσον αφορά την άμυνα της Ανόρθωσης δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα αφού λίγες ήταν οι φορές που ενδιαφέρθηκε να επιτεθεί η Ομόνοια Αραδίππου, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι από τις πιο αδύνατες ομάδες της κατηγορίας. Η μεγάλη της ευκαιρία καταγράφηκε στο 84’ και ήταν μια φάση διαρκείας, η οποία ολοκληρώθηκε με σουτ εκτός εστίας από τον Σανά Γκόμες.

Σημειώνεται ότι στο 91΄η Ανόρθωση έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του μεσοεπιθετικού Παρούτη, με δεύτερη κίτρινη κάρτα (θέατρο).

«Προσπαθήσαμε το πρώτο ημίχρονο να ελέγξουμε τον ρυθμό, μπήκαμε δυνατά και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις. Ψάχναμε το γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο μας όμως δυστυχώς δεν το βρήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να κάνουμε το ίδιο όμως όσο περνούσε ο χρόνος η Ομόνοια Αραδίππου προσπάθησε να μας κάνει ζημιά», δήλωσε μετά το ματς ο Γιάννης Οκκάς.

Άξιζε να πάρει κάτι από το ματς με την ΑΕΚ ο Απόλλωνας, όμως τελικά έφυγε με άδεια χέρια (1-2) από την πρεμιέρα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες τους Απόλλωνα ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, όπως είναι και η απαίτηση του νέου του προπονητή, Δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, οι οποίες θα έπρεπε να τους στείλουν στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο προβάδισμα.

Ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε την μέτρια εικόνα της ΑΕΚ και συγκεκριμένα ένα τραγικό λάθος του Εκπολό στο 21’ (γύρισμα του προς τα πίσω, στον τερματοφύλακα Αθανασιάδη) για να πάρει προβάδισμα με τέρμα του Μάρκες.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν ο Μαλεκκίδης κέρδισε πέναλτι από τον Ναούμ στο 27’, αλλά ο Σαγκάλ έκανε άσχημη εκτέλεση και έδωσε στον Αθανασιάδη την ευκαιρία να αποκρούσει.

Αυτό ήταν και το πρώτο καμπανάκι για τον Απόλλωνα, με το δεύτερο να έρχεται στις καθυστερήσεις όταν έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ντε Αλμέιδα με απευθείας κόκκινη, για δυνατό φάουλ στον Γκαρσία.

Στο ενδιάμεσο (44′) η ομάδα της Λεμεσού μπορούσε να κάνει το 2-0 με τον Ζμέρχαλ, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Αθανασιάδη, έκανε δυνατό σουτ αλλά ο τελευταίος το απέκρουσε.

Η αποβολή επηρέασε την ομάδα και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την κατοχή και να κάνει φάσεις – ότι δεν κατάφερε στο πρώτο.

Στο 70’ η ΑΕΚ ισοφάρισε με κοντινή προβολή του Εκπολό, μετά από κόρνερ και στο 80΄γύρισε το ματς, όταν – και πάλι – μετά από εκτέλεση κόρνερ η άμυνα του Απόλλωνα αδράνησε και ο Γκάμα, ερχόμενος από πίσω, στο σημείο του πέναλτι, τέλειωσε τη φάση.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γκούλα στάθηκε στην κόκκινη κάρτα λέγοντας ότι η ομάδα, φυσιολογικά, οπισθοχώρησε και ότι αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο η ομάδα θα πρέπει να κρατά περισσότερο την μπάλα και να έχει 2-3 παίκτες πιο ψηλά.

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί… Έπαιξε ρόλο και η κούραση, παίζαμε με 10 για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο αντίπαλος ήταν πολύ καλός στις στημένες φάσεις. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Μπορούσαμε να κρατήσουμε περισσότερο μπάλα, αλλά χάσαμε την καθαρή οπτική μας του παιχνιδιού», είπε ο Σλοβάκος.

Στο πρώτο επίσημο αγώνα των γαλάζιων με τον Άντριαν Γκούλα στον πάγκο, ο Απόλλωνας έδειξε θετικά στοιχεία, με τον ίδιο, όπως είπε, να θέλει να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση της ομάδας για να μπορεί να πιέζει ψηλά.


Ανόρθωση – Απόλλων: Στατιστικά & Προϊστορία 31/08/2024

  • 1-3-1 στα 5 τελευταία στο Αντώνης Παπαδόπουλος (τέρματα 6-5)
  • 2-1-2 στα 5 τελευταία τους (τέρματα 4-5)
  • 2-0 η Ανόρθωση στο αντίστοιχο περσινό ματς
  • 0-1-0 (0-0) η Ανόρθωση
  • 0-0-1 (1-2) ο Απόλλωνας
  • Τα τέσσερα πιο πρόσφατα μεταξύ τους ματς ήταν N/G (2-0, 0-1, 3-0, 0-1)

Ανόρθωση – Απόλλων: Προγνωστικά 31/08/2024

Η Ανόρθωση έδειξε ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων στην πρεμιέρα της ενώ ο Απόλλωνας – μέχρι να δεχθεί την κόκκινη κάρτα – έδειξε να βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού μέχρι εκείνο το σημείο έκανε φάσεις ενώ αμυντικά δεν απειλήθηκε.

X2 ΔΕ & UNDER 3.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.83 ΣΤΗ NOVIBET

Λίγες ήταν οι καλές φάσεις της Ανόρθωσης στον πρώτο αγώνα της σεζόν και δείχνει να θέλει δουλεία ή και ενίσχυση για να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα. Αντίθετα, ο Απόλλωνας δέχθηκε δύο τέρματα που προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ, ωστόσο αγωνιζόταν με 10 παίκτες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.85 ΣΤΗ NOVIBET


Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 31/08/2024

Ο Δανιήλ Παρούτης που αποβλήθηκε στην πρεμιέρα θα απουσιάσει στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με την Πάφο.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Ζίβκοβιτς – Χρυσόπουλος, Μουγκάμπι, Μλάντζοβιτς – Κονσεϊσάο, Αρτυματάς, Ρόγκουλιτς, Χρυσοστόμου, Κίκο – Λόπες, Γούλερι

Απόλλων: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 31/08/2024

Μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε, ο Σέσι Ντε Αλμέιδα θα είναι εκτός για τους αγώνες με Ανόρθωση και ΑΕΛ. Ο βασικός τερματοφύλακας Λέουβενμπεργκ, που απουσίασε με την ΑΕΚ λόγω γαστρεντερίτιδας, θα επανέλθει κάτω από τα δοκάρια. Αμφίβολος, λόγω αιματώματος, είναι ο μεσοεπιθετικός Μπόιγκαρντ. Πιο έτοιμοι αυτή τη φορά οι αμυντικοί Λαμ και Ντε Μάργκο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Λέουβενμπεργκ – Σάντος, Βούρος, Σελεστίν, Μαλεκκίδης – Κολ, Βεϊσμπέκ – Σαγκάλ, Μπουαγκάρντ, Ζμέρχαλ – Μάρκες


Διαβάστε ακόμα

Πρωτάθλημα Κύπρου 2024/25: Ποια είναι τα 6 φαβορί

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ