el-cy
Thursday, September 19, 2024

Ανόρθωση – Ομόνοια: Προγνωστικά, Ανάλυση 10/11/2023

Ακόμα ένα ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα δώσει την Παρασκευή (20:00) η Ανόρθωση (5η, 18 β.), η οποία θα μονομαχήσει με την Ομόνοια (3η, 20 β.) για το τρίποντο, σε ένα ματς που αναμένεται να είναι αμφίρροπο.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ματς του κυπριακού ποδοσφαίρου, στο οποίο, όταν οι δύο ομάδες βρίσκονται εντός στόχων, προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις.

Φέτος, είναι μία από αυτές τις χρονιές – κάποτε ήταν η κανονικότητα – που οι δύο ομάδες βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία και κοντά στη κορυφή.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ματς, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, δεν θα είναι εύκολο για καμία από τις δύο και αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.


Ανόρθωση – Ομόνοια: Ανάλυση, Παρουσίαση 10/11/2023

Ένα τραγικό λάθος του Αρμπολέδα, μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα με την Πάφος FC (1-0) ήταν αρκετό για να φύγει χωρίς πόντο από το «Στέλιος Κυριακίδης» η Ανόρθωση.

Ο Κολομβιανός τερματοφύλακας, ο οποίος ήταν εκτός για σχεδόν δύο μήνες, λόγω τραυματισμού, στο τρίτο ματς μετά την επιστροφή του κάτω από τα δοκάρια της Ανόρθωσης υπέπεσε σε γκάφα, αφού δεν υπολόγισε σωστά το σουτ του Τάνκοβιτς και κρέμασε την ομάδα του.

Το ματς είχε ρυθμό και κάποιες καλές προσπάθειες. Η Ανόρθωση έψαχνε την ισοφάριση, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν καλύτερες ευκαιρίες.

Συγκεκριμένα, στο 29’ έγινε νέο λάθος στην άμυνα της Ανόρθωσης και ο Τάνκοβιτς θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του ενώ ο Σουηδός επιθετικός απείλησε ξανά, στο 40’, με σουτ το οποίο κόντραρε σε αμυντικό, άλλαξε πορεία και ανάγκασε τον Αρμπολέδα σε δύσκολη απόκρουση.

Όλα αυτά μέχρι το 45’, όταν ο Τσίκο έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς για να ισοφαρίσει. Έκανε το πλασέ σε κενό τέρμα, ωστόσο δεν ήταν τόσο δυνατό και έδωσε την ευκαιρία στον Ικόκο να τρέξει και να προλάβει την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς άνοιξε περισσότερο, η Πάφος FC ήταν αυτή που βρήκε τις ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο και πάλι στο τέλος του ημιχρόνου η Ανόρθωση άγγιξε την ισοφάριση.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 48’, όταν η κεφαλιά του Ζάιρο από κοντά δεν βρήκε στόχο και στο 70′ βρήκαν τεράστια όταν σε σουτ του Τάνκοβιτς από κοντά, η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα αλλά ο Τεχέρα με το κεφάλι έδιωξε.

Στο 76′ ήταν η σειρά της Ανόρθωσης να χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γουαρίς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

«Η Πάφος έχει καλή ομάδα, καλό προπονητή. Αναγκάσαμε την Πάφο να δώσει την κατοχή στην ομάδα μας. Αυτή την Ανόρθωση θέλω να βλέπω. Η Πάφος είναι δύσκολος αντίπαλος, η ομάδα κατάφερε για πολλά λεπτά να παίξει καλά. Είναι μια ήττα που σε δένει σαν ομάδα. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στην Ομόνοια… Tα αποτελέσματα θα έρθουν», είπε ο Γκαγιέχο.

Ακόμα ένα τρίποντο πρόσθεσε στη συγκομιδή της η Ομόνοια (2-0 τον Απόλλωνα), η οποία έδωσε τρία ντέρμπι στη σειρά, από τα οποία πήρε επτά βαθμούς. Διατήρησε ανέπαφη την εστία της για τρίτο συνεχόμενο ματς, αλλά και το αήττητό της (5-5-0).

Ήταν ένα ματς στο οποίο έστειλε μηνύματα για την σταθερότητα που έχει βρει στο αγωνιστικό της πλάνο, το οποίο εστιάζει στην καλή αμυντική συμπεριφορά, τις γρήγορες επιθετικές προσπάθειες και την αποτελεσματικότητα.

Το μεγαλύτερο κέρδος από την αναμέτρηση ήταν η εμφάνιση του Λοΐζου (ΜΕ), ο οποίος, μόλις, στη δεύτερη φετινή του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα πέτυχε και το πρώτο του τέρμα – στα 33 δευτερόλεπτα του αγώνα, με σουτ εντός περιοχής.

Όμως, δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν και η μαγική μακρινή μπαλιά που έβγαλε στον Σεμέδο (6 τέρματα) για το 2-0 – στο 64’, με σουτ πλάγια στην περιοχή – αλλά και η συνολική του συμπεριφορά στο γήπεδο, η οποία έδειξε την ετοιμότητά του.

Ουσιαστικά, είναι ακόμα ένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας – μετά τους Κουλιμπαλί (Α) και Σιπριάνο (Α) – οι οποίοι έμειναν για λίγο εκτός ενδεκάδας και με την επιστροφή τους είχαν την απόδοση που θέλει να βλέπει ο προπονητής τους.

Όσον αφορά το ματς με τον Απόλλωνα, η Ομόνοια μπορούσε να το τελειώσει νωρίτερα, αλλά, στο 24’, ο Μπέζους εκτέλεσε ένα κακό πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Λέουβενμπεργκ.

Από την πλευρά του, ο Απόλλωνας προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Βαλμπουενά, ο οποίος σούταρε σε δύο περιπτώσεις (13’, 29’), αλλά βρήκε απέναντί του τον Φαμπιάνο. Μετά το 2-0 το ματς άνοιξε περισσότερο και χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες. Στο 66’ ο Σεμέδο, μετά από προσωπική ενέργεια, πλάσαρε αλλά βρήκε το δοκάρι.

«Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, καταφέραμε και σκοράραμε στην πρώτη φάση του αγώνα και αυτό βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα μας… Κρατήσαμε σε τρία σημαντικά παιχνίδια το μηδέν», δήλωσε ο Σωφρόνης Αυγουστή.

«Πριν 2-3 χρόνια ο Λοΐζου ήταν νεαρός, πλέον έχει εμπειρίες. Πρέπει να αρχίσει να μην ασχολείται με την κριτική. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, αυτά έχουν οι μεγάλες ομάδες, έχουμε κριτική και πρέπει να τη δεχόμαστε. Έτσι έγινε και με τον Κουλιμπαλί», σχολίασε για τον Λοΐζου.


Ανόρθωση – Ομόνοια: Στατιστικά & Προϊστορία 10/11/2023

  • 2-2-1 για την Ομόνοια στα 5 τελευταία ματς τους
  • 2-2-1 για την Ομόνοια στα 5 τελευταία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (τέρματα 7-6)
  • Η Ανόρθωση έχει απολογισμό 1-3-1 εντός, με τέρματα 9-8
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 2-2-0 εκτός, με τέρματα 8-4
  • Η Ομόνοια διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (21)
  • 7/10 ματς της Ανόρθωσης ήταν G-G
  • 6/10 ματς της Ομόνοιας ήταν G-G
  • Η Ομόνοια δεν δέχθηκε τέρμα στα τρία τελευταία ματς (αήττητη, με 5-5-0)
  • 3-3-0 η Ομόνοια στα ντέρμπι και 1-1-2 η Ανόρθωση
  • Ο Σεμέδο έχει σκοράρει στα 5 από τα τελευταία 6 ματς

Ανόρθωση – Ομόνοια: Προγνωστικά 10/11/2023

Η Ομόνοια διαθέτει το σύνολο για να παραμείνει αήττητη και να πάρει το ματς στα λίγα τέρματα, όπως έκανε και στα τρία προηγούμενα ντέρμπι.

X2 & UNDER 3.5 GOALS 

Δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία ματς ο Κακουλής (E, 6) ο οποίος είναι κινητικός και μέσα στις φάσεις.

Με δεδομένο πως ο Σεμέδο θα έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ καλό μπακ, όπως είναι ο Ουαγκέ, πλέον, είναι σημαντικό να συνεισφέρει και ο Κακουλής στα τέρματα. Παράλληλα, ίσως να αναλάβει και την εκτέλεση ενδεχόμενου πέναλτι – μετά από το χαμένο του Μπεζούς.

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΚΑΚΟΥΛλΗΣ


Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 10/11/2023

Πέραν των παροπλισμένων Άνχελ Γκερέρο και Κωστάκη Αρτυματά, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Νταβίδ Γκαγιέγο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Αρμπολέδα – Ουαγκέ, Κάργας, Φερέρ, Γκαρθία – Τιουνέ, Τεχέρα – Φερέιρα, Γουαρίς, Τσίκο – Καστέλ

Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 10/11/2023

Τραυματισμός προέκυψε, μεσοβδόμαδα, για τον σημαντικό μεσοεπιθετικό Μπεζούς (10 συμμετοχές, 1 τέρμα) ο οποίος θα απουσιάσει.

Εκτός ο τραυματίας Σίμιτς και ο τιμωρημένος Κούσουλος, ο οποίος έχει συνθέσει ένα καλό δίδυμο με τον Μπασιρού στο κέντρο. Τη θέση του θα καλύψει ένας εκ των Χαραλάμπους και Φράνσον.

Αμφίβολος και πάλι ο μέσος Κασάμα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Σιπριάνο, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Μάθιους – Κούσουλος, Χαραλάμπους – Σεμέδο, Ανσαριφάρντ, Λοΐζου – Κακουλλής

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ