el-cy
Thursday, September 19, 2024

Ανόρθωση – Ομόνοια: Προγνωστικά, Ανάλυση 21/09/2024

Δεύτερο φετινό ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δίνει η Ανόρθωση (Σάββατο, 19:00), η οποία δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης, αντίθετα με την αντίπαλο της, την Ομόνοια, η οποία είναι μία από τις τρεις ομάδες που έχουν κάνει το 3/3. Οι γηπεδούχοι θα ψάξουν το βαθμολογικό όφελος, αλλά και πάλι, η αποστολή της δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Ανόρθωση – Ομόνοια: Ανάλυση, Παρουσίαση 21/09/2024

Το αρνητικό δείγμα των πρώτων αγωνιστικών επιβεβαίωσε η παρουσία της Ανόρθωσης στο εκτός έδρας ματς με την Πάφος FC (3-1, 40’ Ζάιρο, 59’ Άντερσον, 67’ Σούνιτς / 80’ Λόπες). Εκτός τούτου, η ομάδα της Αμμοχώστου έδειξε ότι δύσκολα θα μπορεί να αντισταθεί φέτος στις ομάδες που θα κυνηγήσουν το πρωτάθλημα και ειδικά μακριά από την έδρα της.

Η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να παίξει – και να ανταπεξέλθει- στους -γρήγορους και επιθετικούς- ρυθμούς της Πάφου, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε περισσότερους χώρους και θα μπορούσε να σκοράρει σε, τουλάχιστον, δύο ακόμα περιπτώσεις.

Αυτή τη φορά η Ανόρθωση παρατάχθηκε με τετράδα στην άμυνα, αλλά δεν έδειξε κάποια βελτίωση, και στο δεύτερο ημίχρονο ο Οκκάς έβαλε στο γήπεδο τον Χρυσόπουλο και πήγε ξανά με τριάδα στην άμυνα, αλλά η εικόνα της ήταν παρόμοια.

Γενικότερα, η Πάφος πίεσε ψηλά την Ανόρθωση και την δυσκόλεψε πολύ, αναγκάζοντας την σε αρκετές λάθος πάσες. Ο Μουγκάμπι (Α) δεν πατούσε καλά, αφού ήταν αναποφάσιστος στις κινήσεις του και…φοβισμένος από την πίεση της Πάφου. Από την άλλη, ο, επίσης, κεντρικός αμυντικός Μλάντοβιτς (Α), όπως και με τον Απόλλωνα, μετά από πίεση, έκανε λάθος και έχασε την μπάλα στο 35’, σε μια φάση στην οποία η Πάφος έφτασε πολύ κοντά σε τέρμα.

Σε γενικές γραμμές, μέχρι το 34’ δεν είχαμε μεγάλες φάσεις στο ματς, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι η Πάφος πατούσε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να φτιάξει μεγάλες ευκαιρίες. Από το σημείο αυτό το ματς δεν είχε επιστροφή για την Ανόρθωση, η οποία δεν ήταν ανταγωνιστική.

«Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία είναι στα πάνω της. Είναι πολύ καλή ομάδα, μας πίεσε και δίκαια πήρε τη νίκη. Δεν καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι που θέλαμε, άλλη μια αγωνιστική που μένουμε μακριά από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ξέρουμε, είναι δύσκολος ο δρόμος αλλά πρέπει να σηκώσουμε κεφάλια», δήλωσε ο Οκκάς.

Μία από τις πιο παθητικές της φετινές εμφανίσεις πραγματοποίησε η Ομόνοια κόντρα στην ΑΕΚ (1-0), η οποία το μόνο που κρατά από το ματς είναι το τρίποντο και την ανθεκτικότητα που έδειξε στην πίεση της ΑΕΚ – θα χρειαστεί στους αγώνες του Conference League.

Η Ομόνοια δεν μπήκε στο ματς για να πιέσει και ουσιαστικά δεν το έκανε σε κανένα χρονικό σημείο του ματς. Προηγήθηκε στη δεύτερη ευκαιρία της, όταν ο Σεμέδο νίκησε τον Μιραμόν, ξεπερνώντας τον από τον εσωτερικό διάδρομο και γύρισε τη μπάλα στη περιοχή, εκεί όπου ο Σίμιτς έκανε ένα σουτ το οποίο σταμάτησε σε αμυντικό, αλλά ο Εβάντρο σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια (23’).

Η ΑΕΚ ήθελε να πιέσει την Ομόνοια μετά το τέρμα, άσκησε πίεση και οι παίκτες της κατέβηκαν στο χώρο άμυνας της Ομόνοιας για το μεγαλύτερο διάστημα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Με τον ίδιο τρόπο συνέχισε και στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μόνο που αυτή τη φορά έπαιζε με μεγαλύτερη υπομονή και δεν βιαζόταν να τελειώσει φάσεις. Γυρόφερνε την εστία της Ομόνοιας, με passing game, ψάχνοντας για κενούς χώρους.

Σε μια προσπάθεια να κάνει πιο ενεργητική την ομάδα του ο Βάλντας Νταμπράουσκας έβαλε στο γήπεδο τον Κούσουλο (59’) αντί του Εβάντρο, αλλά η εικόνα δεν άλλαξε με την Ομόνοια να δυσκολεύεται να βγει μπροστά.

Η ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα από το 69’, όταν έκανε διπλή αλλαγή και έπαιξε με 4-4-2. Προοδευτικά μέχρι το τέλος του ματς ανέβαζε την πίεση της προς την Ομόνοια, η οποία έβαλε στο γήπεδο τον Κακουλλή, σε μια προσπάθεια να ψάξει για αντεπιθέσεις, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, αφού η ΑΕΚ, που είχε την κατοχή και τις επιθετικές προσπάθειες, δεν μπορούσε να βρει την ουσία.

Σε ατομικό επίπεδο, εξαιρετικός ήταν ο Παναγιώτου, ο οποίος κέρδισε πολλές μονομαχίες και μαζί με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Κουλιμπαλί, συνέβαλαν στο να κρατηθεί απαραβίαστη η εστία της Ομόνοιας.

Ο Φαμπιάνο είχε κάποιους κακούς υπολογισμούς, αλλά φρόντισε  να διορθώσει τα λάθη του με μεγάλες αποκρούσεις.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη νίκη και τους βαθμούς, φυσικά μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, αλλά μετά από δύο εβδομάδες διακοπής ήμασταν λίγο εκτός ρυθμού. Επιτρέψαμε αρκετά στον αντίπαλο, μείναμε εκτεθειμένοι ειδικά στο β’ ημίχρονο. Διορθώσαμε κάποια πράγματα, αλλά ήθελα περισσότερη κατοχή και πρωτοβουλία.

Υποφέραμε, αλλά βρήκαμε τρόπο να κερδίσουμε», δήλωσε ο Λιθουανός προπονητής, ο οποίος σημείωσε ότι η εμφάνιση δεν ήταν η αναμενόμενη και ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές ήταν με τις εθνικές ομάδες τους λόγω της διακοπής στο πρωτάθλημα.


Ανόρθωση – Ομόνοια: Στατιστικά & Προϊστορία 21/09/2024

  • 3-0-2 η Ομόνοια στα πέντε πιο πρόσφατα τους (τέρματα 8-6)
  • 2-1-2 στα πέντε τελευταία τους στο Αντώνης Παπαδόπουλος(τέρματα 7-6)
  • Τρεις συνεχόμενες νίκες μετρά η Ομόνοια (7-2)
  • 4/5 τελευταία τους στο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν 2-3 Goals
  • 0-1-2 η Ανόρθωση στο πρωτάθλημα (2-5)
  • 3-0-0 η Ομόνοια στο πρωτάθλημα (7-2)
  • 5 τέρματα σε 7 συμμετοχές πέτυχε ο Σεμέδο φέτος
  • 6 τέρματα σε 8 συμμετοχές πέτυχε ο Στεπίνσκι

Ανόρθωση – Ομόνοια: Προγνωστικά 21/09/2024

Πολύ καλύτερη ομάδα από την Ανόρθωση η Ομόνοια και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να κάνει το 4/4.

2 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80 ΣΤΗ NOVIBET

 Δυσκολεύεται πολύ και στη δημιουργία φάσεων η Ανόρθωση. Η Ομόνοια δεν αναμένεται ότι θα παρουσιάσει ξανά την παθητικότητα που είχε στο ματς με την ΑΕΚ και αν πιέσει την Ανόρθωση, οι γηπεδούχοι θα δυσκολευτούν πολύ.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΓΚΟΛ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.05 ΣΤΗ NOVIBET


Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 21/09/2024

Εκτός είναι οι τραυματίες Τεϊσέιρα (Α), Ιωάννου (Μ) και Σπόλιαριτς (Μ).

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Ζίβκοβιτς – Χρυσόπουλος, Μουκαμπί, Μλάντοβιτς – Κονσεϊσάο, Ρόγκουλιτς, Χρυσοστόμου, Αρτυματάς, Κίκο – Γούλερι, Λόπες

Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 21/09/2024

Καλές πιθανότητες για να προλάβει έχει ο Μασούρας (Α), έτοιμος για τον αγώνα είναι ο Ατζίλι (ΜΕ).

Ο Λοΐζος Λοΐζου (ΜΕ) θα παραμείνει εκτός για να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα του.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς – Μάριτς, Εράκοβιτς – Σίμιτς, Εβάντρο, Σεμέδο – Στεπίνσκι 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ