el-cy
Thursday, September 19, 2024

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Προγνωστικά, Ανάλυση 23/12/2023

Στο ΓΣΠ θα πέσουν όλα τα φώτα της ποδοσφαιρικής Κύπρου το Σάββατο (17:00), για το μεγάλο ματς ανάμεσα στους δύο αιώνιους της Λευκωσίας.

ΑΠΟΕΛ (1ος) και Ομόνοια (2η) συγκρούονται για την κορυφή, σε μια μάχη από το παλιά, αφού η ισχυροποίηση περισσότερων κυπριακών ομάδων τα τελευταία χρόνια, δεν επέτρεψε στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Κύπρου να κοντραριστούν για την κορυφή, καθώς πότε η μία και πότε η άλλη εκτροχιάζονταν από τον στόχο του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, για να βρούμε ανάλογο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες πρέπει να πάμε τέσσερις σεζόν πίσω, όταν τον Μάρτιο του 2020 εξήλθαν ισόπαλες, με 0-0, στην 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος – η τελευταία πριν την οριστική διακοπή, λόγω της πανδημίας.


ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Ανάλυση, Παρουσίαση 23/12/2023

Με ιδανικό τρόπο άρχισε το νέο γύρο δύσκολων ματς ο ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντας εκτός έδρας την Πάφος FC (0-1), αλλά και τις εντυπώσεις. Ήταν η 10η νίκη του στα τελευταία 11 ματς.

Το σύνολο του Σα Πίντο – εδώ και καιρό βλέπει τα ματς της ομάδας του από την κερκίδα, λόγω τιμωρίας – δείχνει χαρακτήρα και αφοσίωση στο πλάνο της, όπως, ορθά, είπε ο βοηθός προπονητή, Ζοσέ Ντομίγκες, μετά το ματς. Βρίσκεται, σταθερά, σε υψηλές πτήσεις, εδώ και καιρό και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει να δυναμώνει και να πιστεύει ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μπορεί να μην έχει το εύκολο γκολ, ωστόσο με τη μεθοδικότητα και την επιμονή που την διακρίνει, αλλά και τη διαχείριση που κάνει στους αγώνες, για να τους φέρει στα μέτρα της, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ είναι ένα σύνολο που δύσκολα δέχεται τέρμα και ακόμα πιο δύσκολα ηττάται.

Το ματς στο «Στέλιος Κυριακίδης» δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματικό, ωστόσο είχε πάθος και δυνατές μονομαχίες.

Την πρώτη καλή ευκαιρία είχε στο 34’ ο ΑΠΟΕΛ, όταν ο φορμαρισμένος Ντάλσιο βρήκε με κάθετη πάσα τον Κβιλιτάια, ο οποίος υπό την πίεση του Γκολντάρ σούταρε και η μπάλα εξουδετερώθηκε σε κόρνερ.

Στο 43′ ο Ζάιρο από καλή θέση έκανε ένα άψυχο σουτ στον Μπέλετς ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου καταγράφηκε η καλύτερη φάση, όταν ο Μαρκίνιος έπιασε το σουτ στη κλειστή γωνιά του Ίβουσιτς, ο οποίος απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Το καλύτερο διάστημα των γηπεδούχων ήταν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και κράτησε περίπου ένα πεντάλεπτο. Στο 50’ ο Ικόκο έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ, από πλάγια θέση και σούταρε πάνω στον Μπέλετς.

Κάπου εκεί έδρασε ο ΑΠΟΕΛ – αρέσκεται στο να σκοράρει από στημένες φάσεις –  ο οποίος προηγήθηκε από κόρνερ. Στο 54’ ο Τσεπάκ, μετά από ωραία εκτέλεση του Βιτάλ, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των Ιβουσιτς και Μποτσκάι και από την μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά, η οποία έδωσε στην ομάδα του μια πολύτιμη νίκη.

Στο 60′ ο Ντάλσιο θα μπορούσε να κάνει το 0-2, αλλά το σουτ που έπιασε εκτός περιοχής, μετά που ξέφυγε, με «μαγική» κίνηση, από τρεις παίκτες, σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών. Στο 73΄ο Τομανέ βρέθηκε απέναντι από τον Ίβουσιτς, μετά από εξαιρετική πάσα του Βιγιαφάνες, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στο τέλος του αγώνα η Πάφος FC έριξε δυνάμεις στην επίθεση, ωστόσο οι δύο καλές τελικές που έκανε, έγιναν υπό πίεση και δεν βρήκαν στόχο.

«Δημιουργήσαμε, σκοράραμε και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και άλλα γκολ… Ήμασταν δεμένοι σαν ομάδα, αμυνθήκαμε σωστά και ελέγξαμε το παιχνίδι. Ήμασταν πολύ καλοί και είναι σημαντικό που και ο κ. Σα Πίντο είναι χαρούμενος που είδαμε μια ομάδα με χαρακτήρα και παίκτες αφοσιωμένους», δήλωσε ο Ντομίγκες.

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε η Ομόνοια επί της Καρμιώτισσας (2-1) – πρώτη φορά από τον Ιανουάριο. Προηγήθηκαν οι νίκες επί των Εθνικού Άχνας, Οθέλλου και Νέας Σαλαμίνας και μπορεί τα ονόματα των πιο πάνω ομάδων να μην προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση, ωστόσο για την ομάδα της Λευκωσίας που δεινοπάθησε από τους «μικρούς» στην αρχή του πρωταθλήματος, οι νίκες αυτές είναι ενδεικτικές της σταθερότητας και της ισορροπίας που υπάρχει πλέον στην ομάδα.

Οι «πράσινοι» δεν έφθασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης – κάτι που μπορεί να αποδοθεί και στην απουσία του Σωφρόνη Αυγουστή από τον πάγκο, ο οποίος καθοδηγεί συνεχώς την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο – ωστόσο αυτό που εκπέμπει, πλέον, η ομάδα είναι ότι μπορεί να παίρνει το ζητούμενο χωρίς να παίζει το πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο – που της είχε στοιχήσει.

Κόντρα στη Καρμιώτισσα η Ομόνοια ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της φάση, με πλασέ του Μπεζούς στο 20’, μετά από γύρισμα του Λοΐζου στην περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να απαντήσουν αμέσως (24′) αλλά το δυνατό σουτ του Νεοφύτου εκτός περιοχής αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Ουζόχο ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Λοΐζου έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν η μπάλα του στρώθηκε στο ύψος του πέναλτι, αλλά σούταρε έξω.

Στο 38’ ο Κατσαντώνης ισοφάρισε με κεφαλιά, μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από σέντρα – σε μια φάση που οι αμυντικοί της Ομόνοιας ολιγώρησαν. Μάλιστα, η Ομόνοια θα μπορούσε να βρεθεί και πίσω στο σκορ, αν το σουτ του Σουκ (40’) ήταν λίγο πιο κοντά στην εστία.

Στη συνέχεια, χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση, η Ομόνοια προηγήθηκε με πέναλτι (58’) του Κακουλλη – βρήκε δίχτυα μετά από 70 μέρες – ο οποίος έφθασε τα επτά τέρματα. Από τη στιγμή που πήραν το προβάδισμα οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ενώ κατέγραψαν και κάποιες ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή του Σίμιτς ο οποίος στο 77’ βρέθηκε κοντά στο 3-1.

«Αρχίσαμε πολύ καλά, δίκαια προηγηθήκαμε. Από το 30′ έως και το 45′ δεν ήμασταν καλοί. Έλεγξε το παιχνίδι ο αντίπαλος. Στο β’ ημίχρονο η ομάδα ήταν καλή, πήρε τη νίκη με τη βοήθεια του κόσμου», δήλωσε ο βοηθός προπονητή της Ομόνοιας, Μικέλ Μπεντόγια.

«Αυτές οι δύο ομάδες (Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ) θα μονομαχήσουν για την 1η θέση. Είμαστε η καλύτερη επίθεση, έχουν την καλύτερη άμυνα. Υπάρχουν τα στοιχεία για να γίνει ένα σπουδαίο ντέρμπι», σχολίασε για το επερχόμενο ντέρμπι.


ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Στατιστικά & Προϊστορία 23/12/2023

  • 2-2-1 ο ΑΠΟΕΛ ως γηπεδούχος στα 5 τελευταία τους (8-5)
  • 2-2-1 ο ΑΠΟΕΛ στα 5 τελευταία τους (τέρματα 8-3)
  • 3-2-2 ο ΑΠΟΕΛ στα παιχνίδια ντέρμπι
  • 3-3-1 η Ομόνοια στα ντέρμπι
  • Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (8)
  • Η Ομόνοια διαθέτει τη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (31)
  • Ο ΑΠΟΕΛ έχει σκοράρει σε 14/15 ματς και η Ομόνοια σε 12/15
  • 6/8 τελευταία της Ομόνοιας ήταν 2-3 goals
  • Ο Σεμέδο (ΜΕ) έχει σκοράρει στα 7 από τα τελευταία 11 ματς
  • Βαθμολογία Κυπρος 

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Προγνωστικά 23/12/2023

Under 1.5 goals τα δύο τελευταία ντέρμπι που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ, 4/4 Under 2.5 goals στα τέσσερα τελευταία ντέρμπι της Ομόνοιας. Θα δοθεί μεγάλη μάχη στο ΓΣΠ και δεν αναμένουμε να δούμε πολλά τέρματα.

UNDER 2.5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80

 Η Ομόνοια δεν θέλει με τίποτα να δει τον αιώνιο αντίπαλο της να ξεφεύγει στην κορυφή της βαθμολογίας και όπως έδειξε και στον πρώτο γύρο (νίκη με 2-1) έχει τις δυνατότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα, στο ντέρμπι τριπλής παραλλαγής.

Χ2 ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80


ΑΠΟΕΛ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/12/2023

 

Κρέσπο (A) και Ντβάλι (Α) – αγωνίστηκε αλλαγή κόντρα στην Πάφος FC – δύσκολα θα βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα, αφού οι Πέτροβιτς και Σούσιτς πήγαν πολύ καλά στο τελευταίο ματς.

Παίζεται μία θέση στα δεξιά, ανάμεσα σε Εντονγκαλά και Δώνη, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπέλετς – Τσεπάκ, Πέτροβιτς, Σούσιτς, Βιτάλ – Κοσταντίνοφ, Βιγιαφάνες, Ντάλσιο – Μαρκίνιος, Εντονγκαλά, Κβιλιτάια

Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/12/2023

Δεν προλαβαίνει ο Μάθιους (Α) και τη θέση του θα πάρει ο Ψάλτης.

 Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ουζόχο – Σιπριάνο, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Ψάλτης – Κούσουλος, Μπασιρού – Σεμέδο, Μπέζους, Λοΐζου – Κακουλλής

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ