el-cy
Thursday, September 19, 2024

Απόλλων Λεμεσού – ΑΕΛ Λεμεσού: Προγνωστικά, Ανάλυση 15/09/2024

Στα δύο χωρίζεται η Λεμεσός για το μεγάλο ντέρμπι της πόλης (Κυριακή, 19:00, Στάδιο Alphamega), ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΛ, σε ένα παιχνίδι το οποίο είναι τριπλής παραλλαγής, όχι μόνο λόγω του χαρακτήρα του, αλλά και επειδή οι δύο ομάδες είναι καινούργιες, με νέους προπονητές και ποδοσφαιριστέςς. Τέτοια ματς είναι ιδανικά για να πάρουμε ένα καλό δείγμα των δυνατοτήτων τους.

Απόλλων Λεμεσού – ΑΕΛ Λεμεσού: Ανάλυση, Παρουσίαση 15/09/2024

Εδώ και μέρες οι δύο ομάδες δηλώνουν ότι θέλουν ξένους διαιτητές – όλη η διαιτητική ομάδα – για το μεταξύ τους ματς, έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα και απομένει να δούμε θα εάν ικανοποιηθεί το αίτημα τους από την ΚΟΠ, για ένα από τα πιο έντονα ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος, στα οποία, δυστυχώς, συχνά πυκνά βλέπουμε τους οπαδούς των δύο ομάδων να παρεκτρέπονται.

Άλλωστε, είναι πρόσφατες οι εικόνες από το ματς τους για τη φάση των «16» του κυπέλλου, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο αγώνας αναβλήθηκε, μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Δικαιοσύνης, λόγω εισβολής οπαδών στο γήπεδο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Απόλλωνας προέρχεται από εκτός έδρας νίκη ψυχολογίας, με 1-2 επί της Ανόρθωσης, η οποία ήταν σημαντική για να ξεχαστεί η εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την ΑΕΚ (1-2).

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού φαίνεται να έχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης, αφού αμυντικά μπορούν να γίνουν πιο συμπαγείς και επιθετικά να δείξουν μια καλύτερη ταυτότητα ως ομάδα, με περισσότερες συνεργασίες κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Είναι λογικό ότι -πέραν του νέου προπονητή- οι νέοι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν καλύτερα στην ομάδα και να βρουν τη χημεία τους με τους συμπαίκτες τους.

Παράλληλα, η ομάδα της Λεμεσού σε κάποια σημεία στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε να μην μπορεί να ελέγξει το ματς και κάποια σημάδια οπισθοχώρησης -όπως και στο ματς με την ΑΕΚ, στο οποίο όμως αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο- κάτι που ώθησε τον Γκούλα στην απόφαση να αλλάξει το σύστημά του και να παίξει με τριάδα στην άμυνα από το 75΄ και μετά. Με τον τρόπο αυτό έλεγξε καλύτερα το παιχνίδι των γηπεδούχων και κλείδωσε το τρίποντο.

Το δρόμο προς τη νίκη άνοιξε ο Μάρκες (42’), ο οποίος κινήθηκε έξυπνα μέσα στην περιοχή της Ανόρθωσης, υποδέθηκε την μπάλα μετά από παράλληλη μπαλιά του Βούρου και τελείωσε τη φάση με σουτ στην κίνηση.

Στο 58΄ ο Απόλλωνας πήρε αέρα δύο τερμάτων, όταν ο Μπουαγκάρντ έκλεψε την μπάλα από αμυντικό της Ανόρθωσης, πλάγια στην επίθεση, έδωσε στον Ζμέρχαλ και ο Τσέχος, ο οποίος έκανε κάθετη κίνηση προς την περιοχή, με ωραίο σουτ στην κίνηση έκανε το 0-2.

Το μόνο που κατάφερε η – γενικά μονοδιάστατη στον τρόπο ανάπτυξης της- Ανόρθωση ήταν να μειώσει με τον Ράφα Λόπες (64΄), εκμεταλλευόμενος κάποιες κακές αντιδράσεις της άμυνας του Απόλλωνα.

«Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, είναι σημαντική η νίκη, συγχαρητήρια στην ομάδα μου… Δεν είναι εύκολο να νικήσεις σε αυτό το γήπεδο χωρίς τον κόσμο σου. Μετά το δεύτερο γκολ ο αντίπαλος ρίσκαρε, κάναμε κι εμείς αναγκαστικές αλλαγές. Πέντε λεπτά μετά ανασυγκροτηθήκαμε, ανακτήσαμε τον έλεγχο του αγώνα, ήμασταν καλύτεροι και πήραμε μια δίκαιη νίκη», δήλωσε ο Σλοβάκος προπονητής, Αντριάν Γκούλα.

Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΛ, η οποία έκανε το 2/2 κόντρα σε ομάδες που ήρθαν φέτος στο πρωτάθλημα, από τη δεύτερη κατηγορία και είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν το απόλυτο στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Ακόμα και έτσι όμως οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού έχουν να διανύσουν αρκετό δρόμο προκειμένου να πείσουν για τις φετινές τους δυνατότητες, αφού ακόμα και στην έδρα τους, απέναντι στην ακίνδυνη επιθετικά Ομόνοια Αραδίππου δεν ήταν όσο δημιουργική θα έπρεπε.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ είχε την κατοχή και κάποιες φάσεις αλλά δεν μπόρεσε να δώσει καλό ρυθμό στο ματς και να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Τελικά, ένα τέρμα του Λεσοβόι (47΄), ο οποίος αναμένεται να είναι ο φετινός πρωταγωνιστής της ομάδας, έδωσε τη νίκη.  Ο Ρώσος υποδέχθηκε τη μπάλα μετά από μπάσιμο του Μακρή στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο ματς.

«Υποφέραμε λίγο μετά την επίτευξη του γκολ όμως τα καταφέραμε… Παραμένουμε νέα ομάδα και θα αποκτήσουμε περισσότερη χημεία και σύνδεση, δουλεύουμε πολύ. Οι παίκτες έδωσαν πολλή ενέργεια και συγκέντρωση στα δύο παιχνίδια, είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανέβουμε επίπεδο με την σκληρή δουλειά», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΛ, Κρις Κόλμαν.

«Κερδίζαμε 1-0 και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το σκορ, ο αντίπαλος δεν μας επιτέθηκε ουσιαστικά, αμυνόταν την περισσότερη διάρκεια… Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι το σημερινό και θέλαμε να προστατεύσουμε το σκορ παρά να πετύχουμε δεύτερο γκολ. Δεν σημαίνει ότι κάθε βδομάδα θα ρίχνουμε τρία ή τέσσερα γκολ… Φυσικά και μπορούμε να παίξουμε καλύτερα», συμπλήρωσε.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΛ έκλεισε με τις προσθήκες των Κέτσκες και Μπάμποκ. Ο πρώτος είναι 28χρονος Ούγγρος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος ήταν βασικός στη Σέπσι Ρουμανίας και είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Ουγγαρίας. Ο δεύτερος είναι 29χρονος Γάλλος αμυντικός μέσος και το περασμένο εξάμηνο ήταν δανεικός στον Παναιτωλικό.

Από εκεί και πέρα είναι στάσιμο το θέμα του Ισραηλινού τερματοφύλακα Ιγκάλ Μπέκερ, ο οποίος δεν μπορεί να εγγραφεί στο ρόστερ λόγω του ότι είναι συμπληρωμένες οι θέσεις ξένων.

Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του μήνα, αφού γίνεται προσπάθεια για να δοθεί κοινοτικό διαβατήριο στον Βίκτορ Μπράγκα (ο πρώτος τερματοφύλακας της ΑΕΛ) ώστε να ελευθερωθεί μια θέση ξένου και να εγγραφεί ο Μπέκερ.


Απόλλων Λεμεσού – ΑΕΛ Λεμεσού: Στατιστικά & Προϊστορία 15/09/2024

  • 4-0-1 ο Απόλλωνας στα πέντε πιο πρόσφατα τους για το πρωτάθλημα (12-4 τέρματα)
  • 3-1-1 ο Απόλλωνας ως τυπικά γηπεδούχος με την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα (12-4 τέρματα)
  • Over 2.5 Goals & G/G στα τρία πιο πρόσφατα τους για το πρωτάθλημα
  • 1-0-1 ο Απόλλωνας (3-3 τέρματα)
  • 2-0-0 η ΑΕΛ (5-2 τέρματα)
  • Δύο τέρματα σε δύο ματς για τον Μάρκες (Απόλλωνας)
  • Δύο τέρματα σε δύο ματς για τον Λεσοβόι (ΑΕΛ)

Απόλλων Λεμεσού – ΑΕΛ Λεμεσού: Προγνωστικά 15/09/2024

2/2 Over 2.5 Goals & G/G μετρά φέτος στο πρωτάθλημα ο Απόλλωνας, σημείο με το οποίο έληξαν και τα τρία τρία πιο πρόσφατα ματς που έδωσαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες για το πρωτάθλημα.

Αναμένουμε να δούμε ένα σχετικά ανοικτό ματς, στο οποίο οι δύο ομάδες θα έχουν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν.

OVER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.79 ΣΤΗ NOVIBET

Ο Απόλλωνας μπαίνει αρκετά δυνατά στα ματς του και ειδικά με την ΑΕΚ στην έδρα του πίεσε αρκετά την ομάδα της Λάρνακας. Μπορεί να βρει ένα τέρμα από το πρώτο ημίχρονο.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΟ 1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.73 ΣΤΗ NOVIBET


Απόλλων Λεμεσού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 15/09/2024

Mετά την αποβολή του κόντρα στην Ανόρθωση ο Ντιέγκο Ντορεγκαράι θα αγωνιστεί κανονικά στο ντέρμπυ – θα χάσει το παιχνίδι με τον Άρη για την 4η αγωνιστική.

Ο πολίτιμος Πέδρο Μάρκες είναι αμφίβολος μετά από στραμπούληγμα που είχε στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα και αν δεν προλάβει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει ο Ντορεγκαράι.

Εκτός θα είναι οι Κυριάκου, Άδωνη, Ντιόν και Ντ’ Αλμέιδα. Αμφίβολη είναι και η παρουσία του βασικού δεξιού μπακ Σάντος.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1):  Λέουβενμπεργκ – Λαμ, Βούρος, Σελεστίν, Μαλεκκίδης – Κολ, Βεϊσμπέκ – Σαγκάλ, Μπουαγκάρντ, Ζμέρχαλ – Μάρκες

ΑΕΛ Λεμεσού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 15/09/2024

Ο Κρις Κόλμαν έχει όλη την ομάδα στη διάθεση του, πλην του μέσου Παπαφώτη.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μπράγκα – Φιλιώτης, Ουεντραόγκο, Στόλνικ, Νεοφύτου – Μάμας, Μεγιάδο – Λεσοβόι, Τοκού, Μακρής – Τρισκόφσκι


Διαβάστε ακόμα

Πρωτάθλημα Κύπρου 2024/25: Ποια είναι τα 6 φαβορί

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ