el-cy
Friday, September 20, 2024

Άρης Λεμεσού – Ρέιντζερς: Προγνωστικά, Ανάλυση 05/10/2023

Την εμπειρία ενός εντός έδρας αγώνα ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα ζήσει την Πέμπτη (19:45) ο Άρης Λεμεσού, ο οποίος θα φιλοξενήσει την Ρέιντζερς, στο «Άλφαμεγα Stadium».

Οι δύο ομάδες συναντώνται στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Σπάρτα Πράγας και Ρέιντζερς –εκμεταλλευόμενες τις έδρες τους – ήταν οι κερδισμένες της πρεμιέρας, νικώντας τον Άρη (3-2) και την Ρεάλ Μπέτις (1-0).

Ο Άρης, αν θέλει να κάνει μια καλή πορεία, στο ντεμπούτο του σε φάση ομίλων, θα πρέπει, τουλάχιστον, να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει κάποιους βαθμούς, αφού τα εκτός έδρας ματς κόντρα σε Ρέιντζερς και Ρεάλ Μπέτις θα έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Από την άλλη, οι Σκοτσέζοι θέλουν να πάρουν δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον όμιλο για να βάλουν ισχυρές βάσεις πρόκρισης.


Άρης Λεμεσού – Ρέιντζερς: Ανάλυση, Παρουσίαση 05/10/2023

Ευρωπαϊκή αντίδραση θέλει να δείξει ο Άρης στο ματς με την Ρέιντζερς, όχι μόνο για την ήττα από την Σπάρτα Πράγας, αλλά και για το γενικότερο σερί που τρέχει, με τα τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα – τα άλλα τρία στο πρωτάθλημα, 0-2-1).

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα της Λεμεσού δεν θα είναι το φαβορί και συνεπώς θα παίξει χωρίς άγχος, έχει την ευκαιρία να κάνει μια καλή εμφάνιση και να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα φέρει άλλο αέρα στις τάξεις της ομάδας, η οποία στα τελευταία ματς – δεν παρουσιάζει καλή εικόνα – δείχνει να έχει χάσει τον προσανατολισμό της και να δυσκολεύεται να διαχειριστεί τους αγώνες στο πρωτάθλημα, παράλληλα με αυτούς στην Ευρώπη.

Το Σάββατο, ο Άρης έχασε στο ντέρμπι της Λεμεσού από τον Απόλλωνα (1-0) με το τέρμα του Κοστάκε στο 10ο λεπτό, μετά από αντεπίθεση και δυνατό σουτ του Ρουμάνου.

Έχοντας το προβάδισμα, ο Απόλλωνας έδωσε την κατοχή στον Άρη και έψαξε τις αντεπιθέσεις, με το πλάνο να δουλεύει αρκετά καλά, αφού πέραν κάποιων περιπτώσεων δεν απειλήθηκε σημαντικά, για την ισοφάριση.

Μάλιστα, ο Απόλλωνας ήταν αυτός που έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, με το δοκάρι του Πέρετζ. Ο Άρης σκόραρε με τον Μπαμπίκα στο 44’, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε από το VAR, λόγω του ότι η μπάλα βγήκε εκτός. Η φάση ήταν δύσκολη και έφερε τις διαμαρτυρίες της ομάδας.

Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός ο Άρης, αφού παρά το ότι είχε την κατοχή, οι προϋποθέσεις που δημιουργούσε δεν μεταφράζονταν και σε μεγάλες ευκαιρίες.

Ο Απόλλωνας έψαξε ξανά τις αντεπιθέσεις και απείλησε με τους Μαρκές και Κοστάκε, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Άρη κράτησε την ομάδα του στον αγώνα. Στο 80’ ο Άρης έμεινε με παίκτη λιγότερο, όταν ο Σαβό πήρε κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Πεϊμπέρνς, σε μια εξέλιξη, η οποία ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη του Απόλλωνα.

«Είμαστε στεναχωρημένοι που χάσαμε, ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ήμασταν παθητικοί στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα, μετά από αυτό θεωρώ ότι ήμασταν καλοί. Αυτό δεν ήταν αρκετό για να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι.

Είχαμε ένα γκολ που θεωρώ ότι ήταν καθαρό, βάζω ένα μεγάλο ερωτηματικό στην κόκκινη κάρτα. Όμως πρέπει να το αποδεχτούμε, να συνεχίσουμε. Όποια ομάδα παίζει με εμάς, επειδή είμαστε οι πρωταθλητές, έχει πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο. Όμως πρέπει τώρα να ξυπνήσουμε και να δώσουμε το 100%, ίσως και παραπάνω, αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση», δήλωσε ο προπονητής του Άρη, Αλεξέι Σπιλέφσκι, μετά τον αγώνα.

Με ανοιχτές πληγές ταξιδεύει για την Κύπρο η Ρέιντζερς, η οποία, μετά την νέα, εντός έδρας, ήττα από την Αμπερντίν (1-3), απέλυσε τον μέχρι πρότινος προπονητή της, Μάικλ Μπιλ και έχρισε ως υπηρεσιακό προπονητή τον θρυλικό αρχηγό της ομάδας Στίβεν Ντέιβις.

Ο 38χρονος χαφ δεν έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και απομένει να διευκρινιστεί εάν θα αναλάβει ρόλο παίκτη – προπονητή. Πάντως, ο Ντέιβις βρίσκεται εδώ και μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, λόγω ρήξης χιαστού που υπέστη τον Φεβρουάριο.

Η νίκη της Αμπερντίν στο «Αϊμπροξ», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Premiership, έφερε αναστάτωση στις τάξεις της σκωτσέζικης ομάδας, η οποία ηττήθηκε και στην πρεμιέρα, από την Κιλμάρνοκ (1-0), σε άλλη μία ήττα – έκπληξη, καθώς και στο εντός έδρας ντέρμπι με την Σέλτικ (0-1).

Οι πολλοί χαμένοι βαθμοί στην αρχή της σεζόν την έχουν φέρει στο -7 από την Σέλτικ. Παράλληλα, με τον Μάικλ Μπιλ στον πάγκο απέτυχε να μπει στους ομίλους του Champions League.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει φέρει στην ομάδα μία τοξικότητα, η οποία δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια στο «Αϊμπροξ». Πλέον, ο Ντέιβις, ως γνώστης των αποδυτηρίων της Ρέιντζερς και με σύμμαχο την προσωπικότητά του – μακροχρόνιος αρχηγός της Βόρειας Ιρλανδίας – θέλει να αντιστρέψει αυτό το κλίμα και να φέρει την ενότητα πίσω στην ομάδα, παρά την απειρία του από πάγκους.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή. Το τηλεφώνημα ήρθε ξαφνικά, σίγουρα δεν το περίμενα. Προφανώς δεν είναι μια θέση στην οποία θα θέλαμε να βρισκόμαστε, είμαστε απογοητευμένοι με το πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Αλλά ανυπομονώ για την πρόκληση», δήλωσε ο Ντέιβις.

Είπε, επίσης, ότι θα προσπαθήσει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο σύλλογος.


Άρης Λεμεσού – Ρέιντζερς: Στατιστικά και Προϊστορία, 05/10/2023

  • Η Ρέιντζερς είναι αήττητη κόντρα σε κυπριακές ομάδες (3-1-0)
  • Στην Κύπρο μετρά μία νίκη (2-1) και μία ισοπαλία (0-0) – κόντρα στην Ανόρθωση
  • Χωρίς νίκη σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς φέτος (0-1-1)
  • 4/5 Under 2.5 goals μετρά στα εκτός έδρας ματς της (2-1-2)
  • Τα 6/7 ευρωπαϊκά παιχνίδια του Άρη ήταν G/G και Over 2.5 goals (2/3 εντός έδρας)
  • 2-0-1 τα ευρωπαϊκά του Άρη εντός έδρας, με τέρματα 12-5
  • Ο Άρης Λεμεσού σκόραρε στα 12 από τα 14 φετινά του παιχνίδια

Άρης Λεμεσού – Ρέιντζερς: Προγνωστικά 05/10/2023

Δεν βρίσκει στα καλύτερα της την Ρέιντζερς ο Άρης, ο οποίος θέλει να πάρει τους πρώτους του πόντους στην Ευρώπη. Στην έδρα του έχει τις δυνατότητες, για να παλέψει το ματς.

1X & OVER 1.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.40 ΣΤΗ NOVIBET

G/G και Over 2.5 goals τα 6/7 ευρωπαϊκά παιχνίδια του Άρη

G/G & OVER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.95 ΣΤΗ NOVIBET


Άρης Λεμεσού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/10/2023

Κανονικά υπολογίζεται ο Βανά Άλβες (Τ), αφού ένα χτύπημα στο κεφάλι που δέχτηκε σε σύγκρουση, δεν αποδείχτηκε σοβαρό.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Βανά Άλβες – Μποακί, Μπρόρσον, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς,– Στρούτσκι, Ζόκε, Μαγιαμπέλα, Μπένγκτσον – Κακόριν, Γκομίς

Ρέιντζερς: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/10/2023

Αρκετές απουσίες για άλλο ένα ματς θα έχει η Ρέιντζερς. Συγκεκριμένα εκτός είναι οι: Κάντγουελ (Μ), Ντόουελ (Μ), Ρουφ (Ε), Ράσκιν (Μ) και Ντανίλο (Ε).

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπάτλαντ – Ταβερνιέρ, Γκόλντσον, Ντέιβις, Μπάρισιτς – Λούντστραμ, Τζακ, Σιφουέντες, – Λάμερς, Σίμα, Ντεσέρς

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ