el-cy
Tuesday, September 17, 2024

Λιθουανία – Κύπρος: Προγνωστικά, Ανάλυση 06/09/2024

Πρεμιέρα για τον δεύτερο όμιλο της League C του Nations League κάνουν την Παρασκευή (19:00) Λιθουανία και Κύπρος, σε ένα αγώνα ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο «Σ. Νταριός ιρ Σ. Γκιρένο» του

Κάουνας, ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, ο αγώνας θα γίνε στο Στάδιο Μαριγιάμπολε.

Τον όμιλο συμπληρώνουν η Ρουμανία και το Κόσοβο. Την ερχόμενη Δευτέρα η Κύπρος θα υποδεχθεί το Κόσοβο και η Ρουμανία την Λιθουανία, για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρώτη θέση οδηγεί σε προβιβασμό στη League B του Nations League και ότι η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στον όμιλο θα παίξει αγώνα μπαράζ.

Λιθουανία – Κύπρος: Ανάλυση, Παρουσίαση 06/09/2024

Μόνιμα στη League C του Nations League είναι η Λιθουανία, από την ημέρα που άρχισε ο νέος θεσμός. Στην τελευταία διοργάνωση (2022-23) τερμάτισε ουραγός σε όμιλο με Τουρκία, Λουξεμβούργο και Νησιά Φερόε. Ο μοναδικός της βαθμός προήλθε από εντός έδρας ισοπαλία με τα Νησιά Φερόε.

Μαζί με το Γιβραλτάρ, είχε τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή και οι δυο τους αναμετρήθηκαν σε αγώνες μπαράζ, τους οποίους κέρδισε με συνολικό σκορ 2-0 (0-1, 1-0) και απέφυγε τον υποβιβασμό στο League D.  

Στα προκριματικά του Euro τερμάτισε τέταρτη (6 βαθμοί) στον όμιλο της, πίσω από Ουγγαρία (18), Σερβία (14) και Μαυροβούνιο (11) και μπροστά από τη Βουλγαρία (4).

Σημείωσε μία νίκη (0-2 τη Βουλγαρία), τρεις ισοπαλίες (1-1 με Βουλγαρία, 2-2 με Μαυροβούνιο και 2-2 με Ουγγαρία) και τέσσερεις ήττες (συντελεστής τερμάτων 8-14).

Ακόμα μια νέα αρχή για την Κύπρο και τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος μπορεί να επικρίθηκε σε προηγούμενες διοργανώσεις για το ότι παίζει με αμυντικογενές σύστημα, αλλά ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει την αγωνιστική του προσέγγιση, δηλώνοντας ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο, όπως στα προηγούμενα ματς, αφού, όπως είπε, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο η Εθνική Κύπρου μπορεί να διεκδικήσει βαθμολογικό κέρδος.

«Το σύστημα το καθορίζουν οι παίκτες. Εμείς βλέπουμε με τη λογική. Πρέπει να κοιτάζουμε με ποιες ομάδες παίζουμε. Συνεχίζουμε το παιχνίδι που προσπαθούμε να παίζουμε. Παίζουν κι άλλες ομάδες και δυστυχώς στον προηγούμενο όμιλο που ήμασταν ήταν καλύτερες ομάδες από εμάς. Δεν είμαστε καλύτεροι από τις ομάδες που παίζουμε τώρα όμως είμαστε πολύ πιο κοντά από ότι στον προηγούμενο όμιλο», δήλωσε ο Γεωργιανός προπονητής.

Ο απολογισμός της Κύπρου στα προκριματικά του Euro ήταν τραγικός, αφού η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, σε οκτώ αγώνες με Ισπανία, Σκωτία, Νορβηγία και  Γεωργία, όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο βαθμό, αλλά κατέγραψε και συντελεστή τερμάτων 3-28 – χειρότερη επίδοση είχαν μόνο το Γιβραλτάρ και το Λιχτενστάιν.

Μόνιμα στη League C του Nations League και η Κύπρος. Στην τελευταία διοργάνωση (2022-23) τερμάτισε τελευταία σε όμιλο με Ελλάδα (15 βαθμοί), Κόσοβο (9) και Βόρεια Ιρλανδία (5).

Συγκέντρωσε πέντε βαθμούς, μετά από νίκη με 1-0 επί της Ελλάδας και δύο ισοπαλίες 0-0 και 2-2 με τη Βόρεια Ιρλανδία.


Λιθουανία – Κύπρος: Στατιστικά & Προϊστορία 06/09/2024

  • Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά σε φιλικό τον Νοέμβριο, στο οποίο η Κύπρος κέρδισε 1-0, με τέρμα του Πίττα
  • 0-1-5 η Λιθουανία στο τελευταίο Nations League (2-14 τέρματα)
  • 1-2-3 η Κύπρος στο τελευταίο Nations League (4-12 τέρματα)
  • 1-3-4 η Λιθουανία στα προκριματικά του Euro (8-14 τέρματα)
  • 0-0-8 η Κύπρος στα προκριματικά του Euro (3-28 τέρματα)
  • 1-3-1 η Λιθουανία στην έδρα της στα πέντε τελευταία επίσημα (7-8 τέρματα)
  • 0-0-5 η Κύπρος εκτός έδρας στα πέντε τελευταία επίσημα (2-21 τέρματα)

Λιθουανία – Κύπρος: Προγνωστικά 06/09/2024

Σχετικά ισοδύναμο ζευγάρι αυτό ανάμεσα στη Λιθουανία και την Κύπρο, σε ένα από τα σημαντικότερα ματς των δύο ομάδων στον όμιλο, αν αναλογιστούμε ότι μια καλή αρχή θα βοηθήσει στη συνέχεια και ότι – ειδικά – η Ρουμανία, αλλά και το Κόσοβο έχουν προβάδισμα στον όμιλο.

Αναμένουμε ότι οι δύο ομάδες θα είναι προσεκτικές, τουλάχιστον, στο πρώτο ημίχρονο.

Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.98 ΣΤΗ NOVIBET

Δεν αναμένουμε πολλά τέρματα στο ματς. Στο πιθανότερο σενάριο η ομάδα που θα προηγηθεί θα είναι και η νικήτρια.

N/G ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.78 ΣΤΗ NOVIBET


Λιθουανία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06/09/2024

 Ο Γιανκάουσκας θέλει να δώσει χρόνο σε νεαρούς και για το λόγο αυτό άφησε εκτός τους έμπειρους μεσοεπιθετικούς Τσέρνιχ και Νοβικόβας.

Τραυματίας ο σημαντικός μέσος Γκινέιτις και ο μέσος Γκολουμπίτσκας.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1): Ζούμπας –  Λασίτσκας, Γκιρτνβάινις, Καζουκόλοβας – Σίρβις, Βοροπιόβας, Σλίβκα, Λασίσκας – Νολζνίκοβ, Κούσις – Παουλάουσκας

Κύπρος: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06/09/2024

O Πιέρος Σωτηρίου έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού και το βάρος στην επίθεση πέφτει στον πολύ φορμαρισμένο Ιωάννη Πίττα.

Πιθανή ενδεκάδα (5-3-1-1): Μολ – Αντρέου, Γκόγκιτς, Καρώ, Λαϊφης, Ιωάννου – Αρτυματάς, Σπόλιαριτς, Χρυσοστόμου – Κάστανος – Πίττας

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ