el-cy
Tuesday, September 17, 2024

Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια: Προγνωστικά, Ανάλυση 01/09/2024

Το δεύτερο αγώνα της στο πρωτάθλημα δίνει η Ομόνοια, ταξιδεύοντας στο «Αμμόχωστος» (Κυριακή, 20:30), για να αναμετρηθεί με την πάντα επικίνδυνη Νέα Σαλαμίνα, η οποία δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της για φέτος.


Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια: Ανάλυση, Παρουσίαση 01/09/2024

Αναβολή πήρε ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής μεταξύ της Πάφου και της Νέας Σαλαμίνας – λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της πρώτης – και οι ερυθρόλευκοι καλούνται να δώσουν την πρώτη φετινή τους μάχη κόντρα στην ομάδα που εντυπωσιάζει περισσότερο στα μέχρι σήμερα ματς της.

Μετά την περσινή καλή χρονιά, κατά την οποία η Νέα Σαλαμίνα πάλεψε για μια θέση στην πρώτη εξάδα, προπονητής της ομάδας παραμένει ο 38χρονος Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος συνήθως επιλέγει να παίζει με σύστημα 4-2-3-1.

Ο στόχος της Νέας Σαλαμίνας, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι μια καλύτερη πορεία από την περσινή, κάτι που μεταφράζεται σε είσοδο στην πρώτη εξάδα.

Προς το σκοπό αυτό παρέμειναν στην ομάδα τα βασικά γρανάζια της περσινής σεζόν και η ομάδα εμπλουτίστηκε με κάποιους έμπειρους παίκτες με καλά βιογραφικά, όπως οι Λέτσιακς (αριστερό χαφ, από Ομόνοια), Τόμοβιτς (κεντρικός αμυντικός, από ΑΕΚ) και Βέλλιος (επιθετικός, από Τσβόλε).

Αποκτήθηκαν επίσης οι: Αλέξανδρος Μιχαήλ (αμυντικός, Πάφος), Ντάνιελ Άντος (τερματοφύλακας, Καρμιώτισσα), Γιασίν Μπαχασά (επιθετικός, Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα 1948), Λούκας Αζεβέδο (αμυντικός, Ατρόμητος), Γκαρλάν Τζεμπελέ (μέσος, Κεβιγί-Ρουέν) και Κωνσταντίνος Κουμπαρής (μέσος).

Δύσκολη ήταν η επάνοδος της Ομόνοιας στις εγχώριες υποχρεώσεις αφού η πρεμιέρα με τον Εθνικό Άχνας (3-0) θα μπορούσε να πάρει τον… λάθος δρόμο εάν οι φιλοξενούμενοι ήταν λίγο πιο εύστοχοι ή τυχεροί.

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού ο Εθνικός Άχνας ήταν μέσα στον αγώνα μέχρι το 79΄, όταν έγινε το 2-0 και μάλιστα είχε τις φάσεις για να προηγηθεί ή να ισοφαρίσει.

Οι φιλοξενούμενοι δεν φοβήθηκαν καθόλου την αντίπαλο τους, ούτε το φετινό αήττητο της και θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις αλλαγές που έκανε στη σύνθεση της μπήκε δυνατά στο ματς, με υψηλή πίεση και κατέβαινε με πολλούς παίκτες τόσο προς την επίθεση όσο και προς την περιοχή της Ομόνοιας.

Ήδη μέχρι το 10΄ο Εθνικός Άχνας μετρούσε τρία σουτ στο ματς και κάπου εκεί η Ομόνοια προσπάθησε να παίξει κάθετα ενώ είχε και κάποιες καλές ευκαιρίες, με τους Σίμιτς και Παναγιώτου.

Από το 25’-30’ ο Εθνικός ανέβασε και πάλι ρυθμό και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά η Ομόνοια τιμώρησε την αστοχία του και προηγήθηκε στο 32’ με σουτ εκτός περιοχής του Χαραλάμπους, το οποίο κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο ημίχρονο ο Εθνικός είχε διπλάσιες τελικές από την Ομόνοια (4-8) και ο Λιθουανός προπονητής της, Βάλντας Νταμπράουσκας, απέσυρε τον Παναγιώτου (κεντρικός αμυντικός) , ο οποίος αγωνιζόταν ως αριστερός μπακ και έβαλε στη θέση του τον Χαμάς. Στο 50’ αποχώρησε τραυματίας ο Χαραλάμπους και τη θέση του πήρε ο Εράκοβιτς, αλλά και πάλι η εικόνα του αγώνα ήταν αντίστοιχη με αυτή του πρώτου ημιχρόνου, με αποκορύφωμα το δοκάρι που βρήκε ο Μπονετό (58’) με σουτ εντός περιοχής – μετά από φάση διαρκείας την οποία δεν καθάρισε ο Μασούρας.

Ο προπονητής της Ομόνοιας στο 73’ πέρασε στο γήπεδο τους γρήγορους Αλιούμ και Κακουλλή, οι οποίοι τέσσερα λεπτά αργότερα συνεργάστηκαν για να γίνει το 2-0 και να χαθούν οι ελπίδες του Εθνικού – ο οποίος είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια κούρασης – για θετικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, από εκεί και πέρα είδαμε άλλο ματς, με τον Σίμιτς – ο οποίος για άλλο ένα ματς ήταν συγκλονιστικός, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, επιβεβαιώνοντας ότι φέτος θα είναι σαν εσωτερική μεταγραφή – να βρίσκει δοκάρι στο 85’ μετά από δικό του κλέψιμο και τον Αλιούμ να κάνει το 3-0 στο 86’, μετά που έκλεψε την μπάλα από τον τελευταίο αμυντικό του Εθνικού και την πέρασε, με στυλ, πάνω από τον τερματοφύλακα.

«Δεχτήκαμε πολλές ευκαιρίες. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν δεχτήκαμε τόσες πολλές. Είναι πολλά πράγματα. Δεν είχαμε καθαρή εικόνα του Εθνικού, τον είχαμε δει μόνο σε φιλικά. Δεν γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε και προσπαθήσαμε μέσα στο παιχνίδι να αλλάξουμε πράγματα. Ήταν διαφορετική και η προετοιμασία μέσα στην εβδομάδα γιατί ήταν λίγες οι μέρες», δήλωσε ο προπονητής της Ομόνοιας για την εικόνα της ομάδας του και σημείωσε ότι έδωσε χρόνο και σε παίκτες που χρειάζονται αγωνιστικά λεπτά για να ανεβάσουν τη φυσική τους κατάσταση.


Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια: Στατιστικά & Προϊστορία 01/09/2024

  • 3-0-2 στα 5 τελευταία τους στο «Αμμόχωστος» (τέρματα 9-9)
  • 3-0-2 η Ομόνοια στα 5 τελευταία τους (τέρματα 9-3)
  • 0-2 η Ομόνοια στο αντίστοιχο περσινό ματς
  • 0-0-0 (0-0) η Νέα Σαλαμίνα
  • 1-0-0 (3-0) η Ομόνοια
  • 6-0-0 (τέρματα 17-2) το ρεκόρ της Ομόνοιας μαζί με τα ευρωπαϊκά
  • Τα τέσσερα πιο πρόσφατα μεταξύ τους στο «Αμμόχωστος» ήταν 2-3 Goals (0-2, 2-1, 2-1, 0-3)
  • 4 τέρματα σε 5 συμμετοχές πέτυχε ο Σεμέδο
  • 4 τέρματα σε 6 συμμετοχές πέτυχε ο Στεπίνσκι

Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια: Προγνωστικά 01/09/2024

Η Ομόνοια δεν είχε καλή εικόνα κόντρα στον Εθνικό Άχνας, με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να δηλώνει μετά το ματς ότι δεν είχε καθαρή εικόνα για τον αντίπαλο του. Παράλληλα, οι αλλαγές στην ενδεκάδα, μετά από το μεσοβδόμαδο ματς, επηρέασαν την εικόνα των πρασίνων.

Αντίθετα με τον Εθνικό Άχνας, η Νέα Σαλαμίνα συνεχίζει με τον περσινό της προπονητή και πολλούς από τους βασικούς παίκτες της περσινής ομάδας. Το γεγονός αυτό θα κάνει πιο εύκολο το διάβασμα του αντιπάλου από το Λιθουανό προπονητή, ο οποίος μπορεί να έχει και πάλι αγώνα μεσοβδόμαδα (επαναληπτικός του 6-0 με την Ζίρα, στο Αζερμπαϊτζάν) αλλά, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς, έχει τη δυνατότητα να δώσει στον κάθε παίκτη του τον χρόνο που χρειάζεται, ώστε να είναι έτοιμος και στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα.

Οι γηπεδούχοι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, ειδικά με τις ποιοτικές προσθήκες που έχουν γίνει στην άμυνα, ωστόσο το γεγονός ότι η Ομόνοια παίζει το όγδοο φετινό της ματς και η Νέα Σαλαμίνα το πρώτο δίνει από μόνο του προβάδισμα στους τριφυλλοφόρους.

2 & UNDER 4.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10 ΣΤΗ NOVIBET

Η Ομόνοια έχει ποιοτικούς παίκτες στον πάγκο, οι οποίοι μπορούν να μπουν στον αγώνα και να βοηθήσουν επιθετικά, όπως έγινε με τους Κακουλλή και Αλιούμ στην πρεμιέρα.

Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα αναμένεται να προσέξει της άμυνα της στα αρχικά στάδια του ματς και στη συνέχεια – ίσως στο δεύτερο ημίχρονο – να ψάξει και για κάποιο τέρμα και να δούμε πιο ανοιχτό ματς (όπως συνέβη στα δύο περσινά τους).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΣΤΟ δευτερο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10 ΣΤΗ NOVIBET


Νέα Σαλαμίνα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 01/09/2024

Η μοναδική απουσία της Νέας Σαλαμίνας – αλλά και πολύ σημαντική – είναι αυτή του Λουτσιάνο Νάρσινγκ (μεσοεπιθετικός, 8 τέρματα πέρυσι) ο οποίος είναι τιμωρημένος από την περασμένη χρονιά.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μελίσσας – Σεργίου, Τόμοβιτς, Ντιακιτέ, Λέτσιακς – Μπεχαράνο, Καρλίτος – Κατσιάρης, Γκμπελέ, Μπαχασά – Ντουρμισάι

Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 01/09/2024

Ο μέσος Χαραλάμπους θα είναι εκτός λόγω τραυματισμού ενώ ο βασικός αμυντικός Παναγιώτου ταλαιπωρείται από ίωση και είναι αμφίβολος.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Μασούρας, Κουλιμπαλί, Ελάντερ, Χαμάς – Μάριτς, Εράκοβιτς – Ατζίλι, Σίμιτς, Σεμέδο – Στεπίνσκι 


Διαβάστε ακόμα

Πρωτάθλημα Κύπρου 2024/25: Ποια είναι τα 6 φαβορί

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ