el-cy
Thursday, September 19, 2024

Ομόνοια – ΑΕΚ Λάρνακας: Προγνωστικά, Ανάλυση 16/09/2024

Με τον κακό περσινό της δαίμονα αναμετράται η Ομόνοια τη Δευτέρα (ΓΣΠ, 19:00), αφού η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που της άναψε κόκκινο όταν προσπάθησε να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Φέτος, οι δύο ομάδες φαίνονται αλλαγμένες και οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα.


Ομόνοια – ΑΕΚ Λάρνακας: Ανάλυση, Παρουσίαση 16/09/2024

Απόλυτη ικανοποίηση υπάρχει στο στρατόπεδο της Ομόνοιας για τη θετική παρουσία της ομάδας στα μέχρι σήμερα παιχνίδια της.

Ιδιαίτερα η ανατροπή της, στο τελευταίο κομμάτι του εκτός έδρας ματς με την Νέα Σαλαμίνα έδειξε σε όλους ότι οι πράσινοι είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν και στα δύσκολα, δηλαδή όταν θα στραβώσει ένα ματς και θα βρίσκεται πίσω στο σκορ μέχρι και τα τελευταία λεπτά.

Αν και προηγήθηκε νωρίς (16’) με τον Σεμέδο, μετά από γύρισμα στην περιοχή του εξαιρετικά φορμαρισμένου και αλλαγμένου σε σχέση με πέρσι Σίμιτς, δεν κατάφερε να κρατήσει τους γηπεδούχους ψηλά στο γήπεδο και δέχθηκε ανατροπή μετά από δύο κόρνερ.

Συγκεκριμένα στο 22’ ισοφαρίστηκε με σουτ του Παπαγεωργίου μέσα από την περιοχή και στο 36’ βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από κεφαλιά του πολύ δυνατού στον αέρα Βέλλιου. Η Ομόνοια έβγαλε αντίδραση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά η εικόνα της στην επανάληψη ήταν καταιγιστική. Έβαλε υψηλή πίεση στη Νέα Σαλαμίνα, έχασε αρκετές ευκαιρίες και ανανέωνε συνεχώς τις επιθέσεις της, ωστόσο το τέρμα δεν ερχόταν.

Ωστόσο συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της, με αποφασιστικότητα και χωρίς άγχος και γύρισε το ματς με δύο τέρματα του Στεπίνσκι (83’,87’).

Πρώτα με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Χαμάς και στη συνέχεια με κοντινό τελείωμα μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Σίμιτς, μέσα στην περιοχή.

«Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αξίζαμε τη νίκη. Κάναμε δύο λάθη σε στατικές φάσεις και δεχθήκαμε τα γκολ, όμως δεν πανικοβληθήκαμε. Στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος έπαιξε με πέντε στην άμυνα για να κρατήσει το σκορ, ο Στεπίνσκι όμως με δυο γκολ μας χάρισε τη νίκη. Στο δεύτερο μέρος δεν πανικοβληθήκαμε και ανατρέψαμε το σκορ. Ήταν εξαιρετική η αντίδραση μας», δήλωσε ο Βάλντας Νταμπράουσκας.

Να ανακατέψει την τράπουλα επιχείρησε ο Χένινγκ Μπέργκ στο ματς της ΑΕΚ με την Πάφος FC, αφήνοντας στον πάγκο τον Πέρε Πόνς – ήταν βασικό γρανάζι πέρσι για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου – και τον Μπρούνο Γκάμα, βάζοντας στις θέσεις τους Μάρκους Ροντέν και Ένζο Καμπρέρα.

Παρά ταύτα η ΑΕΚ δεν ήταν καλή ούτε στο δεύτερο ματς της στο πρωτάθλημα και έχασε σχετικά εύκολα στην έδρα της (0-2, 17’ Ζάιρο, 66′ Άντερσον), με αποτέλεσμα ο Νορβηγός προπονητής να συνεχίζει το ψάξιμο για την ιδανική ενδεκάδα, η οποία να μπορεί να εκτελέσει το πλάνο του στο γήπεδο και η ΑΕΚ να θυμίζει την ομάδα που με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ, αν και είχε την κατοχή της μπάλας, δυσκολευόταν να γίνει επικίνδυνη για την εστία της Πάφου και με το πέρας των πρώτων δύο αγωνιστικών έχει σκοράρει μόνο μέσα από στημένες φάσεις και συγκεκριμένα από δύο κόρνερ.

Από την άλλη, οι αντιδράσεις της στις αντεπιθέσεις της Πάφου δεν ήταν σωστές και το πλήρωσε ενώ γενικότερα οι κακές αντιδράσεις της στην άμυνα στα δύο τέρματα που δέχθηκε αντικατοπτρίζουν την κατάσταση.

«Κάναμε καλή προσπάθεια, όμως υπάρχει δρόμος για βελτίωση. Γνωρίζουμε την ποιότητα της Πάφου και πόσο γρήγορος είναι ο Ζάιρο. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια αλλά όχι από το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Χένινγκ Μπέργκ.

Στα θετικά το ντεμπούτο του 28χρονου ακραίου επιθετικού Αϊτόρ, ο οποίος έπαιξε κάποια λεπτά ως αλλαγή με την Πάφο, αλλά και ως βασικός σε φιλικό ματς με την ΕΝΠ, στο οποίο έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Όταν βρει τον καλό του εαυτό θα είναι μια πολύτιμη μονάδα για την ΑΕΚ.


Ομόνοια – ΑΕΚ Λάρνακας: Στατιστικά & Προϊστορία 16/09/2024

  • 1-2-2 στα πέντε τελευταία τους στο ΓΣΠ (τέρματα 4-6)
  • 4-1-0 η ΑΕΚ στα πέντε πιο πρόσφατα ματς τους (7-1)
  • 0-0 και 0-1 τα περσινά ματς τους στο ΓΣΠ
  • Τα τρία πιο πρόσφατα τους στο ΓΣΠ ήταν Under5 goals και N/G
  • 2-0-0 η Ομόνοια (6-2)
  • 1-0-1 η ΑΕΚ (2-3)
  • 5 τέρματα σε 6 συμμετοχές πέτυχε ο Σεμέδο φέτος
  • 6 τέρματα σε 7 συμμετοχές πέτυχε ο Στεπίνσκι

Ομόνοια – ΑΕΚ Λάρνακας: Προγνωστικά 16/09/2024

 Πολύ πιο έτοιμη, δεμένη και δουλεμένη ομάδα η Ομόνοια από την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να μην μοιάζουν με τις περσινές, όταν οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν πολύ κόντρα στην ομάδα της Λάρνακας. Έχει προβάδισμα για τη νίκη και το 3/3.

1 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.15 ΣΤΗ NOVIBET

Παραδοσιακά τα ματς μεταξύ της Ομόνοιας και της ΑΕΚ είναι κλειστά. Οι φιλοξενούμενοι, μέχρι στιγμής, δεν παρουσιάζουν την περσινή εικόνα τους, ωστόσο στη διακοπή είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν τις αδυναμίες τους και αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν βελτιωμένοι και περισσότερο προσεκτικοί στην άμυνα.

UNDER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.83 ΣΤΗ NOVIBET


Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/09/2024

Οι Χαραλάμπους (Μ), Ελάντερ (Α) και Μασούρας (Α) ήταν σε ατομικό πρόγραμμα και… τρέχουν για να προλάβουν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Κούσουλος αναμένεται να προφυλαχθεί λόγω ενός τραυματισμού στο κεφάλι.

Μετά από μεγάλο διάστημα, είναι, ξανά, κανονικά στην ομάδα ο Λοΐζου, ο οποίος είχε τεθεί εκτός πλάνων.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς – Μάριτς, Εράκοβιτς – Σίμιτς, Εβάντρο, Σεμέδο – Στεπίνσκι 

ΑΕΚ Λάρνακας: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/09/2024

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθεί στο ΓΣΠ η ΑΕΚ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Αθανασιάδης – Μιραμόν, Εκπολό, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία – Φαράζ, Ροντέν, Λέδες, Πόνς – Καμπρέρα, Σολ


Διαβάστε ακόμα

Πρωτάθλημα Κύπρου 2024/25: Ποια είναι τα 6 φαβορί

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ