el-cy
Monday, September 9, 2024

Ομόνοια – Δόξα Κατωκοπιάς: Προγνωστικά, Ανάλυση 13/01/2024

Tην ανεβασμένη Δόξα βρίσκει στο δρόμο της η πληγωμένη Ομόνοια (Σάββατο, 18:00, ΓΣΠ), στο πρώτο της ματς μετά την απομάκρυνση του Σοφρώνη Αυγουστή από τον πάγκο.

Ομόνοια – Δόξα: Ανάλυση, Παρουσίαση 13/01/2024

Αναστάτωση και γκρίνια έφερε στον κόσμο της Ομόνοια η ήττα από τον Άρη (2-0). Η διοίκηση πήρε το μήνυμα του κόσμου – ο οποίος της ασκεί κριτική για υποστελέχωση της ομάδας και έλλειψη ποιότητας σε κάποιες θέσεις – και απέλυσε τον Σοφρώνη Αυγουστή, λίγες ώρες μετά από μία ήττα, η οποία την έφερε στα όρια του εκτροχιασμού από τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου.

Ο αντικταστάστης βρέθηκε και είναι ο Νορβηγός, Κγέτιλ Ρέιχνταλ, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο με την Δόξα και υποσχέθηκε βελτίωση και ποιοτικές προσθήκες.

Η Ομόνοια κόντρα στον Άρη είχε την ευκαιρία να αφήσει την ομάδα της Λεμεσού έκτος τίτλου (στο -10 από την κορυφή και στο -6 από την ίδια), ωστόσο με την εμφάνιση της δεν έδειξε ότι ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, η ήττα έφερε την ίδια στο -7 από την κορυφή και τον Άρη να την προσπερνά σε ισοβαθμία, λόγω της συγκομιδής του στους μεταξύ τους αγώνες. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που η παρουσία της δεν ήταν αντάξια της σημασίας του αγώνα. Προηγήθηκε το 3-0 από τον ΑΠΟΕΛ, σε ματς που ήθελε τη νίκη για να πιάσει κορυφή.

Πέραν τούτου, σύμφωνα με τον μάνατζερ του Λανγκ, η Ομόνοια έχει στα χέρια της πρόταση από ομάδα του εξωτερικού για τον παίκτη, ο οποίος θα αποχωρήσει από την ομάδα σε περίπτωση που πάρει το πράσινο φως από τη διοίκηση (το πιθανότερο), αφού θέλει να αγωνίζεται ως βασικός, για να είναι έτοιμος για το EURO 2024.

Η Ομόνοια δεν ήταν τόσο άσχημη στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα. Ο Άρης έφτασε κοντά στο τέρμα στο 10’, όταν ο Γκομίς έκανε δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Παπαστυλιανού, αλλά η Ομόνοια απάντησε στην ευκαιρία στο 12’, με τον Λοίζου, ο οποίος έπιασε ωραίο γυριστό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Βανά.

Κάπου εκεί η ομάδα του Σπιλέφσκι έγινε πιο επιθετική και η Ομόνοια δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί τον αγώνα.

Στο 29’ ο Άρης αναπτύχθηκε γρήγορα με τον Μπαμπίκα να κάνει το γύρισμα στην περιοχή και τον Καζού να κάνει το 1-0 με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, στο οποίο δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Παπαστυλιανού. Στη φάση αυτή οι αμυντικοί της Ομόνοιας έχασαν τις θέσεις τους και τους επιτιθέμενους του Άρη και μοιραία δέχθηκαν το τέρμα. Η αντίδραση της Ομόνοιας ήρθε στο 40’ – σε χρονικό σημείο στο οποίο ο Αλιούμ άλλαξε θέσεις με τον Κακουλλή και πήγε στην κορυφή της επίθεσης – αλλά ένα κάλο σουτ του Σίμιτς πέρασε έξω.

Η κακή αμυντική συμπεριφορά της Ομόνοιας επαναλήφθηκε και στο δεύτερο τέρμα του Άρη, το οποίο σημειώθηκε στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου από τον Κοκόριν. Η φάση άρχισε με πανομοιότυπο τρόπο με το πρώτο τέρμα, αφού ο Κοκόριν έσπασε τη μπάλα δεξιά στον Μπαμπίκα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε ένα δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Παπαστυλιανού. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης ο Σιπριάνο δεν απομάκρυνε, έχασε τη μπάλα και μετά από φάση διαρκείας, στην οποία η άμυνα της Ομόνοιας ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, έγινε το 2-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο γήπεδο ο Μπέζους – ο παίκτης που μοιράζει το παιχνίδι – αντί του Κακουλλή και ο Μάθιους – η απουσία του στο δεξί άκρο της άμυνας στοίχισε το τελευταίο διάστημα, αφού δεν υπάρχει αξιόπιστος αντικαταστάτης – αντί του Μίλετιτς. Η Ομόνοια ήταν βελτιωμένη και ειδικότερα μετά την αποβολή του Σανέ (66’) έβαλε πίεση στην άμυνα του Άρη για ένα διάστημα. Μέχρι το 80’ δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες είτε επειδή δεν οι ποδοσφαιριστές της δεν μπορούσαν να βρουν στόχο είτε επειδή σημάδευαν τον τερματοφύλακα του Άρη – όπως έκανε ο Σίμιτς στο 70’ από πλεονεκτική θέση. Από εκεί και πέρα δεν είχαν τις ψυχολογικές δυνάμεις για να αντιδράσουν και μοιραία συμβιβάστηκαν με την ήττα.

Με τα δύο τέρματα που δέχθηκε η Ομόνοια έφθασε τα 21 παθητικό, τα οποία είναι και τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην πρώτη επτάδα του πρωταθλήματος. Σημειώνεται ότι, δεν ήταν άσχημη η παρουσία του Μιχάλη Παπαστυλιανού στο ντεμπούτο του με τα χρώματα της Ομόνοιας, ωστόσο προδόθηκε από την άμυνα του.

Με μία ακόμα ψυχωμένη εμφάνιση η ουραγός Δόξα Κατωκοπιάς κέρδισε (1-0) την Πάφος FC στην έδρα της και πλέον πλησιάζει απειλητικά τις ομάδες που βρίσκονται στις πιο πάνω θέσεις της βαθμολογίας. Αν και θεωρήθηκε από πολλούς ξεγραμμένη και ως μία από τις σίγουρες ομάδες που θα αποχαιρετήσουν την πρώτη κατηγορία, στα τελευταία ματς βγάζει αντίδραση και με παίκτες που τα δίνουν όλα στο γήπεδο στα τελευταία επτά ματς της μετρά 2-2-3 ενώ προηγουμένως μετρούσε 0-0-11.

Ήταν η δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα και μία ακόμα έκπληξη, μετά το 2-0 επί του Άρη. Περιόρισε την Πάφος FC, η οποία δυσκολεύτηκε πολύ να διαπεράσει την πολυάριθμη αμυντική της γραμμή (5-4-1) και στις λίγες αντεπιθέσεις της κατάφερε να βρει το χρυσό τέρμα της νίκης. Με πολύ στενά μαρκαρίσματα και με πολύ συγκέντρωση βραχυκύκλωσε την Πάφος FC – η οποία είχε σημαντικές απουσίες – και πέτυχε μια τεράστια νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο η Πάφος μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και είχε καλή φάση με τον Ικόκο στο 51’, ωστόσο η Δόξα άνοιξε το σκορ με τον Βελκόφσκι, μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου. Ο Τρούγιτς διένυσε μεγάλη απόσταση και έδωσε στον Βελκόφσκι, ο οποίος ξέφυγε από τον Κβίντα και σκόραρε στη κλειστή γωνιά του Ίβουσιτς. Από εκεί και πέρα η Δόξα δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το 1-0.

«Ήταν το πιο μεστό μας παιχνίδι απέναντι σ’ ένα πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα… Τα περιθώρια βελτίωσης μας είναι ακόμα πολύ μεγάλα για να φθάσουμε σ’ ένα σημείο πάνω από το όριο του υποβιβασμού. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και να εξελιχθούμε», είπε ο Γιώργος Πετράκης.


Ομόνοια – Δόξα Κατωκοπιάς: Στατιστικά & Προϊστορία 13/01/2024

  • 3-2-0 μετρά η Ομόνοια κόντρα στη Δόξα στα ματς πρωταθλήματος στο ΓΣΠ
  • 1-3 κέρδισε η Ομόνοια στο ματς του πρώτου γύρου
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 6-3-0 εντός (22-9)
  • Η Δόξα έχει απολογισμό 0-1-8 εκτός έδρας (3-24)
  • Η Ομόνοια διαθέτει τη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (34) μαζί με τον ΑΠΟΕΛ
  • Η Ομόνοια έχει σκοράρει σε 13/18 ματς και η Δόξα σε 8/18 ματς
  • 8/11 τελευταία της Ομόνοιας και 4/5 της Δόξας ήταν 2-3 goals

Ομόνοια – Δόξα: Προγνωστικά 13/01/2024

Παρά τις μεγάλες εκπλήξεις που έκανε η Δόξα το τελευταίο διάστημα, η Ομόνοια έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν απολογισμό 0-1-8 εκτός έδρας.

1 & UNDER 3.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00 ΣΤΗ NOVIBET

Δεν περιμένουμε ένα εύκολο ματς για την Ομόνοια, αφού αναμένεται ότι η Δόξα θα αμυνθεί πολύ καλά και σε αυτό τον αγώνα.

ΑΣΙΑΤΙΚΟ UNDER 1.25 GOALS ΣΤΟ 1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.75 ΣΤΗ NOVIBET


Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 13/01/2024

Υπό τις οδηγίες του βοηθού προπονητή Μάριου Νικολάου θα αγωνιστεί η Ομόνοια. Ο Φαμπιάνο, ο οποίος ήταν στην αποστολή στο τελευταίο παιχνίδι, παραμένει αμφίβολος. Εκτός οι διεθνείς Σεμέδο, Κασάμα, Ουζόχο και Ανσαριφάρντ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Παπαστυλιανού – Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου – Σιπριάνο – Κούσουλος, Μπασιρού – Σίμιτς, Μπέζους, Λοΐζου – Κακουλλής

Δόξα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 13/01/2024

Τους Σιμραντζίτ Τάντι (Α), Μιχάλη Αγριμάκη (Τ) και Κώστα Προβυδάκη (Α) απέκτησε η Δόξα.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1): Αντωνίου – Τάντι, Αντωνιάδης, Πούριτς – Κυριάκου, Ναμπί, Αλσέους, Βελκόφσκι – Ασάντε, Τρούγιτς – Σαντίκ.


Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 18 ετών σε στοίχημα απαγορεύεται ρητώς. 

Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ