el-cy
Thursday, September 19, 2024

Ομόνοια – ΑΕΛ Λεμεσού: Προγνωστικά, Ανάλυση 02/01/2024

Να επανέλθει στις νίκες θέλει η Ομόνοια απέναντι στην ΑΕΛ (ΓΣΠ, Τρίτη, 19:00), ώστε να ξεχαστεί η κάκιστη εμφάνιση στο ντέρμπι αιωνίων με τον ΑΠΟΕΛ.

Από την άλλη, η ομάδα της Λεμεσού έχει άσχημη παράδοση στη Λευκωσία, ωστόσο θέλει να παλέψει το ματς και να δώσει συνέχεια στη καλή εμφάνιση που κατέγραψε κόντρα στην Πάφος FC.


Ομόνοια – ΑΕΛ Λεμεσού: Ανάλυση, Παρουσίαση 02/01/2024

Παράταση… ζωής πήρε η Ομόνοια στο θέμα του τερματοφύλακα, αφού ο Ουζόχο θα είναι διαθέσιμος για το ματς κόντρα στην ΑΕΛ. Ωστόσο, αμέσως μετά θα μπει στο αεροπλάνο για να ενσωματωθεί με την εθνική Νιγηρίας και να αγωνιστεί στο Κόπα Άφρικα.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για τη θέση του άσσου του τριφυλλιού είναι τεράστιο και πλέον κινδυνεύει να πάει στο παιχνίδι της Κυριακής (7/1) με τον Άρη έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον 18χρονο Σωτήρη Κελεπέσιη, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με την πρώτη ομάδα.

Η πιο πάνω κατάσταση δημιουργήθηκε μετά τον τραυματισμό του βασικού τερματοφύλακα (Φαμπιάνο) και τη κλήση του αναπληρωματικού του (Ουζόχο) στην εθνική Νιγηρίας. Από εκεί και πέρα, ο Κυριακίδης – αγωνίστηκε σε κάποια ματς στο παρελθόν- ακολουθεί συντηρητική αγωγή και δεν είναι σίγουρο ότι είναι σε θέση να αγωνιστεί ενώ ο Παναγή έχει παραχωρηθεί δανεικός στον Εθνικό Άχνας.

Η Ομόνοια ψάχνεται για μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση. Ήδη, υπέβαλε επίσημη πρόταση στην Πέγεια 2014 για την απόκτηση του Μιχάλη Παπαστυλιανού, ωστόσο το θέμα δεν έχει τελεσφορήσει.

Λόγω του Κόπα Άφρικα η Ομόνοια θα χάσει για κάποια ματς και τον κομβικό μεσοεπιθετικό Γουίλι Σεμεδο (Πράσινο Ακρωτήρι). Η προετοιμασία της ομάδας του θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου στο Σετουμπάλ της Πορτογαλίας και προσπάθεια της Ομόνοιας είναι να πάρει μια μικρή παράταση ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στο ματς με την ΑΕΛ. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι, τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα – 21 εμφανίσεις, 8 τέρματα και 3 ασίστ.

Σημειώνεται ότι, επιπρόσθετα, εκτός απροόπτου ο Ανσαριφάρντ (Ε, Ιράν) θα αγωνιστεί στο Ασιατικό Κύπελλο.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Ομόνοια έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο το 2023, δεχόμενη ήττα με 3-0 από τον ΑΠΟΕΛ, σε ένα ματς που παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών. Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε τη ψαλίδα από την Ομόνοια στους έξι βαθμούς, με τους πράσινους να υποχωρούν στη τρίτη θέση, με 32 βαθμούς, όσους έχουν οι Άρης και Πάφος FC. Δεύτερη ανέβηκε η Ανόρθωση, με 34.

Σε ένα μεγάλο ντέρμπι κορυφής, κόντρα στον αιώνιο της αντίπαλο η Ομόνοια είχε μια τραγική εμφάνιση, η οποία πέραν του ότι προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στον κόσμο της, προβλημάτισε και ως προς την ετοιμότητα της για να κατακτήσει ξανά την κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος.

Στο πρώτο μέρος το ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πίεσε ψηλά την Ομόνοια για να μπει μπροστά στο σκορ. Αντίθετα, η Ομόνοια δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και δεν κατάφερε να απειλήσει.

Ειδικότερα, στο πρώτο εικοσάλεπτο η ομάδα του Σα Πίντο ήταν καταιγιστική και θα μπορούσε να σκοράρει είτε με το εντός περιοχής σουτ του Ντάλσιο στο 5’ είτε στο 11’ με το εντός περιοχής σουτ του Μαρκίνιος, το οποίο απέκρουσε ο Ουζόχο.

Μετά το 20’ η Ομόνοια δεν ήταν απειλητική, ούτε πατούσε καλά στο γήπεδο, αλλά κατάφερε να περιορίσει τις επιθετικές προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ μέχρι και το 45+4’ όταν ο Μαρκίνιος άδειασε τον Ψάλτη εντός περιοχής και με δυνατό σουτ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού στο ματς.

Στο ημίχρονο ο Σωφρόνης Αυγουστή προσπάθησε να σώσει ότι μπορούσε να σωθεί και πέρασε στο γήπεδο τους Σίμιτς, Ζαχαρίου και Αλιούμ αντί των Ψάλτη, Κακουλλή και Λοΐζου. Οι δύο τελευταίοι, όπως και οι Μπεζούς και Σεμέδο, δεν κατάφεραν να κρατήσουν μπάλα και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο επιθετικό κομμάτι.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΕΛ έχασε καλή ευκαιρία στο 47’ με τον Ντάλσιο και από εκεί και πέρα έλεγξε το ματς, παρά το ότι η Ομόνοια ανέβηκε πιο ψηλά στο γήπεδο με πρόθεση να απειλήσει. Η μοναδική φάση της Ομόνοιας καταγράφηκε στο 73’ μετά από κόρνερ, όταν ο Αλιούμ, από πολύ καλή θέση, δεν κατάφερε να πιάσει σωστά την κεφαλιά για να την στείλει προς την εστία.

Μετά το 70’ η Ομόνοια ανέβηκε ακόμη περισσότερο στο γήπεδο και ο ΑΠΟΕΛ το εκμεταλλεύτηκε σε μια αντεπίθεση στο 83’, όταν ο Γαβριήλ εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ για το 2-0. Το 3-0 έγινε στο 90’ όταν σε νέο σουτ του Γαβριήλ, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Ουζόχο και ο Τσεμπάκ σκόραρε από κοντά.

«Στο α’ ημίχρονο βάλαμε τον κόσμο του αντίπαλου στο παιχνίδι, κάτι που δεν θέλαμε. Το γκολ στο τέλος του α’ ημιχρόνου βοήθησε τον αντίπαλο. Εμείς κάναμε κάποιες κινήσεις, μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ για να μπούμε ξανά στο παιχνίδι. Δεχθήκαμε άλλα δύο εύκολα γκολ. Δεν βγάζει πρωταθλητή αυτό το παιχνίδι, να πάμε στην διακοπές, να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε για να κάνουμε την αντεπίθεση μας», δήλωσε ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Η ΑΕΛ, με μπόλικη διάθεση και επιθετικότητα, απέναντι στην Πάφος FC (ήττα με 1-2) έκανε την καλύτερη της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Παρά το ότι το φετινό της ρόστερ δεν διακρίνεται για την ποιότητά του, η ΑΕΛ ήταν καλή και μαχητική σε ολόκληρο το ματς.

Ο Τόνι Κόσκελα βλέπει την ομάδα του να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και αφού τα πράγματα στο πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολα (10 βαθμοί διαφορά από την 6η ΑΕΚ), θα κάνει ότι μπορεί για να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας ενόψει της μάχης στο κύπελλο με τον συμπολίτη Απόλλωνα.

H ΑΕΛ θα μπορούσε να προηγηθεί στο 13’ εάν ο Μορέιρα έκανε καλύτερο πλασέ απέναντι από τον Ίβουσιτς και στη συνέχεια σε δοκάρι του Σρνιτς, ωστόσο η Πάφος FC ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στο 14’ με δυνατό σουτ του Ναμ, μετά από μπαλιά του Μπότσκαι στη περιοχή.

Η ΑΕΛ ισοφάρισε με τον Γερολέμου στο 46’ με σουτ εκτός περιοχής – η μπάλα κόντραρε στον Ταβάρες και κατέληξε στα δίχτυα. Στη συνέχεια, η ΑΕΛ ήταν αυτή που έκανε κάποια μακρινά αλλά απειλητικά σουτ, ωστόσο το 1-2 ήρθε από τον Τάνκοβιτς (81’), ο οποίος έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής το οποίο κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

«Παίζαμε με μια καλύτερη ομάδα από εμάς και χάσαμε τον αγώνα. Ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι από τα εννέα που ήμαστε εδώ ως τεχνική ομάδα. Χάσαμε τον Κα και ήμασταν λιγότερο απειλητικοί μέσα στον αγώνα», δήλωσε ο Τόνι Κόσκελα.


Ομόνοια – ΑΕΛ Λεμεσού: Στατιστικά & Προϊστορία 02/01/2024

  • Σερί 8-0-0 μετρά η Ομόνοια κόντρα στην ΑΕΛ στα ματς πρωταθλήματος στο ΓΣΠ
  • Η Ομόνοια έχει απολογισμό 5-3-0 εντός (19-8)
  • Η ΑΕΛ έχει απολογισμό 2-0-6 εκτός έδρας (7-13)
  • Η Ομόνοια διαθέτει τη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (31) μαζί με την Πάφος FC και τον ΑΠΟΕΛ
  • Η Ομόνοια έχει σκοράρει σε 12/16 ματς και η ΑΕΛ σε 10/16
  • 7/9 τελευταία της Ομόνοιας και 6/9 της ΑΕΛ ήταν 2-3 goals

Ομόνοια – ΑΕΛ Λεμεσού: Προγνωστικά 02/01/2024

 H Ομόνοια έχει τον αέρα της ΑΕΛ στο ΓΣΠ και μπορεί να πάρει τη νίκη. Πάντως, το ματς αναμένεται δύσκολο αφού η ΑΕΛ είναι ανεβασμένη και θα παλέψει τον αγώνα.

1 & UNDER 3.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25

 7/9 τελευταία της Ομόνοιας και 6/9 της ΑΕΛ ήταν 2-3 goals.

2-3 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00


Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 02/01/2024

Δύσκολα θα προλάβει ο Μάθιους. Μετά τη κάκιστη εικόνα στο ντέρμπι, είναι πιθανό το σενάριο για κάποιες αλλαγές. Αλιούμ, Χαραλάμπους και Σίμιτς διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ουζόχο – Σιπριάνο, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Ψάλτης – Κούσουλος, Μπασιρού – Σεμέδο, Μπέζους, Λοΐζου – Κακουλλής

ΑΕΛ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 02/01/2024

Θα απουσιάσει σίγουρα ο Μόρσεϊ. Ερωτηματικά οι Κα και Παπαφώτης. Εάν αγωνιστούν θα πάρουν τις θέσεις των Χέντι και Μεντόγεβιτς αντίστοιχα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ολιβέιρα – Φραντζής, Μπάστο, Ντέγουεστ, Τζάλμα –  Μεντόγεβιτς, Γερολέμου – Σρνίτς, Μορέιρα, Μακρής – Χέντι

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ