el-cy
Thursday, September 19, 2024

Oμόνοια – AEZ: Προγνωστικά, Ανάλυση 07/10/2023

Πολύ σημαντικό το παιχνίδι ανάμεσα σε Oμόνοια και AEZ (Σάββατο, ΓΣΠ, 19:00). Από την μία η Ομόνοια θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες της για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και να πάει στη διακοπή με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αλλά και για να διατηρηθεί όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία, πριν να αρχίσει νέα σειρά από ντέρμπι.

Από την άλλη, η ΑΕΖ, μπορεί να πηγαίνει στο ΓΣΠ σε ένα ματς που μία ήττα θεωρείται «εντός προγράμματος» αλλά έχει αποδείξει πως δεν φοβάται κανένα αντίπαλο και σίγουρα δεν είναι ομάδα που προσπαθεί να «κλέψει» το αποτέλεσμα.


Ομόνοια – AEZ: Ανάλυση, Παρουσίαση 07/10/2023

«Η γηπεδούχος Ομόνοια μπορεί να βρίσκεται στην 3η θέση, μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή, αλλά το κλίμα στην ομάδα δεν είναι το ιδανικότερο». Aυτό γράψαμε πριν από δύο εβδομάδες, πριν από το ματς με τον Άρη.

Μεσολάβησε το 2-2 τη Δευτέρα το βράδυ και το 1-3 επί της Δόξας την Κυριακή, αποτελέσματα τα οποία μπορεί να μην άλλαξαν τίποτα όσον αφορά τη βαθμολογία (3η , 2 βαθμούς κάτω από την κορυφή), ωστόσο η ανατροπή μετά το 80’ απέναντι στη Δόξα και η ισοφάριση στα τελευταία λεπτά με τον Άρη, αν μη τι άλλο, έδειξαν πως η ομάδα έχει χαρακτήρα και έφεραν μια σχετική ηρεμία στο καράβι.

Πίσω στο σκορ από νωρίς στο ματς της Κυριακής με ένα… soft πέναλτι. Μπήκε δυνατά όπως μας έχει συνηθίσει φέτος, αλλά μετά το γκολ δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά ο Σοφρώνης Αυγουστή, αφού στην ανάπαυλα αντικατέστησε τον Κούσουλο με τον Ανσαριφάρντ κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα, ενώ 15 λεπτά αργότερα προχώρησε σε άλλες δύο αλλαγές φρεσκάροντας τον χώρο του κέντρου (Μπασιρού σε Χαραλάμπους) και τα φτερά (Λοίζου σε Σίμιτς).

Η Ομόνοια άρχισε να ανεβάζει ρυθμό χωρίς όμως τη μεγάλη φάση. Στο 79’ ο Αυγουστή ολοκλήρωσε τις αλλαγές του (Φράνσον σε Μπεζούς και Ζαχαρίου σε Μάθιους) ρισκάροντας με ένα άκρως επιθετικό σχήμα. Στο 81’ ήρθε η ισοφάριση με Σεμέδο, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Ανσαριφάρντ ολοκλήρωσε την ανατροπή σκοράροντας από τα 11 βήματα.

Στο 90+3 ο Κακουλλής έχασε πέναλτι (η επαναληπτική προβολή δείχνει πως η μπάλα μάλλον πέρασε τη γραμμή και έπρεπε να μετρήσει ως γκολ) αλλά ευτυχώς για την Ομόνοια, η τελευταία συγκίνηση του ματς ήταν υπέρ της καθώς στο 90+9 ο Λοίζου έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και σκόραρε σε κενή εστία, αφού ο τερματοφύλακας της Δόξας είχε προωθηθεί για τη στατική φάση που προηγήθηκε.

Η AEZ προέρχεται από άλλη μία βαριά ήττα, αυτή τη φορά με 1-4 από την Πάφο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς (Βαλακάρι 9’) ενώ σε διάστημα 10 λεπτών δέχθηκε άλλα δύο γκολ προς το τέλος του ημιχρόνου (Τάνκοβιτς 34’, Ζάιρο 43’).

Μείωσε με τον Κάστρο σε 1-3 στο 45+1 ενώ έχασε και δύο μεγάλες ευκαιρίες αμέσως πριν και αμέσως μετά την ανάπαυλα για να μειώσει σε 2-3. Στη συνέχεια η Πάφος έριξε ρυθμό και στο 83’ με τον Νταβό έκανε το 1-4 που ήταν και το τελικό σκορ.

Χαρακτηριστικές για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΖ ήταν οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου μετά την ήττα από την Πάφο: «Συμφωνώ με τη φιλοσοφία του προπονητή μας. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αποδίδεις καλά, δεν είναι σωστό να κλείνεσαι πίσω ως ομάδα, διότι δεν διεκδικείς τίποτα. Επιθυμούμε να αποδίδουμε αυτό που μπορούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί στα περισσότερα ματς.

Με την Πάφο ήταν δύσκολα. Μισός παίκτης των «γαλάζιων» είναι όλο το μπάτζετ το δικό μας. Σε κάθε ματς κυνηγάμε αποτέλεσμα. Περιμένουμε και τις αναμετρήσεις με τις ομάδες που βρίσκονται στα μέτρα μας. Τα τέρματα που έχουμε ως ενεργητικό, δείχνουν και τη φιλοσοφία μας. Στα τέρματα που δεχόμαστε, θεωρώ ότι αφορούν το στιλ που έχουμε επιλέξει να παίζουμε ως ομάδα. Αποφασίσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο».


Ομόνοια – AEZ: Στατιστικά & Προϊστορία 07/10/2023

  • Μόλις 2 φορές βρέθηκαν αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα, τη σεζόν 2016/2017 πετυχαίνοντας από 1 εντός έδρας νίκη (2-0 η Ομόνοια, 1-0 η ΑΕΖ)
  • 4-1-0 μετρά η Ομόνοια στο ΓΣΠ, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, με τέρματα 13-4
  • Τη 2η καλύτερη επίθεση έχει η Ομόνοια (14 γκολ υπέρ σε 6 ματς)
  • Τη χειρότερη άμυνα διαθέτει η ΑΕΖ (17 γκολ παθητικό σε 6 ματς)
  • Η Ομόνοια έχει 5/6 Οver 5 goals, 3/3 εντός και 4/6 over 3.5 goals
  • H AEZ έχει 5/6 over 2.5 goals, 2/2 εκτός και 5/6 over 3.5 goals

Oμόνοια – AEZ: Προγνωστικά 07/10/2023

Ματς στο οποίο αναμένουμε να δούμε θέαμα και τέρματα, αφού πρόκειται για δύο ομάδες με επιθετική φιλοσοφία. Σοφρώνης Αυγουστή και Λιάσος Λουκά αρέσκονται στο να παίζουν γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, με τις ομάδες του να σκοράρουν και να δέχονται τέρματα. Μονόδρομος λοιπόν η επιλογή των πολλών τερμάτων.

1 & OVER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80 ΣΤΗ NOVIBET

Aκλόνητο φαβορί η Ομόνοια, η οποία μπορεί να επιβεβαιώσει από μόνη της το σημείο.

NA ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ 1Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.60 ΣΤΗ NOVIBET

Σημείο που επιβεβαιώθηκε σε 3/6 φετινά ματς της Ομόνοιας και σε 3/6 της ΑΕΖ.


Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 07/10/2023

Εκτός οι, μακροχρόνια απόντες, Εράκοβιτς (Μ) και Ψάλτης (Α). Ο Σοφρώνης Αυγουστή δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα, αφού φαίνεται ότι θα είναι έτοιμος και ο Αλιούμ (ΜΕ).

Με την επάνοδο του Παναγιώτου (Α) στην αγωνιστική δράση φαίνεται να κλειδώνει η μία από τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας, με τους Μίλετιτς – έχει το προβάδισμα – και Λαγκ να διεκδικούν τη θέση του παρτενέρ. 3ο φαβορί για τη συγκεκριμένη θέση ο Κουλιμπαλί.

Ο Λέζιακς διεκδικεί θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ Λοίζου, Μπασιρού, Καρίμ και Φράνσον έχουν και αυτοί τις πιθανότητες τους να αρχίσουν.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Λέσιακς, Μίλετιτς, Παναγιώτου, Μάθιους – Χαραλάμπους, Μπασιρού – Σεμέδο, Μπεζούς, Σίμιτς – Κακουλλής.

AEZ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 07/10/2023

Χωρίς προβλήματα πάει στο ΓΣΠ η ΑΕΖ, η οποία θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο ότι καλύτερο διαθέτει.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μιλοσάβλεβιτς – Παστελλής, Ντελμίρο, Αντωνίου, Ρουίζ – Ρέινολτς, Σαρφό, Σάντος – Κάστρο, Χατζηβασίλης, Ντιγκινί

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ