el-cy
Tuesday, September 17, 2024

Ομόνοια Αραδίππου – Ανόρθωση: Προγνωστικά, Ανάλυση 23/08/2024

Το πρώτο ματς της ποδοσφαιρικής σεζόν 2024 – 2025 δίνουν την Παρασκευή (20:00) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η νεοφώτιστη Ομόνοια Αραδίππου και η Ανόρθωση Αμμοχώστου, η οποία πέρασε ένα δύσκολο – διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά – καλοκαίρι.

Ουσιαστικά, οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν στην έδρα τους, την οποία παραχώρησαν στην ομάδα της Αραδίππου για τις φετινές της ανάγκες στην πρώτη κατηγορία.


Ομόνοια Αραδίππου – Ανόρθωση: Ανάλυση, Παρουσίαση 23/08/2024

Οι Πρωταθλητές Β’ Κατηγορίας της σεζόν 2023-24 επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια για πρώτη φορά από το 1995-96 και θα ψάξουν, κόντρα στα προγνωστικά, για κάτι που έχουν να πετύχουν από τη σεζόν 1994-95: την παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

Στον πάγκο της Ομόνοιας Αραδίππου κάθεται από τον Οκτώβριο του 2023 ο 46χρονος Ούγκο Μαρτίνς, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα πριν από 10 μήνες και την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία, μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος β’ κατηγορίας. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1.

Σε σχέση με το ρόστερ που την ανέβασε στη μεγάλη κατηγορία παρέμειναν σχεδόν όλοι οι βασικοί της ποδοσφαιριστές.

Στο τέρμα ενισχύθηκε με τον γνώριμο μας από το επιτυχημένο πέρασμα του από την Ανόρθωση 38χρονο Γκιόργκι Λόρια, για το αριστερό άκρο της άμυνας πήρε τον 24χρονο Σανά Γκόμες, ο οποίος έχει περάσει από τις Ντέμπρετσεν και Μπερόε και στο κέντρο πήρε τον 34χρονο αμυντικό μέσο Στεφάν Μπατζί, ο οποίος έχει καλό βιογραφικό (Λουντογκόρετς, Μπούρσασπορ κ.α.)

Μία από τις καλύτερες μεταγραφές της Ομόνοιας Αραδίππου είναι ο 28χρονος Βραζιλιάνος Τζούνιορ Ταβάρες, ο οποίος μπορεί να καλύψει ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα. Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Πόντε Πρέτα. Πολλά αναμένει και από τον 29χρονο Άγγλο ακραίο επιθετικό Μόργκαν Τζέιμς Φέριερ.

Μεταξύ των άλλων μεταγραφών ξεχωρίζουν και αυτές των Κύπριων Ευαγόρα Αντωνίου (21 χρ.,) και Γιώργου Χριστοδούλου (27 χρ.,) οι οποίοι πέρσι έπαιξαν στην πρώτη κατηγορία με τα χρώματα των ΑΕΖ Ζακακίου και Οθέλλου αντίστοιχα.

Τρεις νεαροί παίκτες ήρθαν ως δανεικοί από ΑΠΟΕΛ (Κουτσάκος, Βροντής) και Άρη Λεμεσού (Δημητρίου).

Μια εντελώς διαφορετική χρονιά θα είναι η φετινή για την Ανόρθωση, η οποία πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι, με αλλαγή διοίκησης, προσφυγές απλήρωτων ποδοσφαιριστών στη FIFA – η οποία της είχε επιβάλει εμπάργκο μεταγραφών λόγω οικονομικών ατασθαλιών, το οποίο τελικά ξεπεράστηκε – αποδεσμεύσεις και αργοπορημένο προγραμματισμό.

Για να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικές πορείες η Ανόρθωση θα πρέπει να εξευρεθεί κάποιος επενδυτής, με το θέμα να απασχολεί την ομάδα της Αμμοχώστου, ωστόσο είναι μια διαδικασία η οποία δεν έχει τελεσφορήσει μέχρι στιγμής και η οποία θα χρειαστεί αρκετούς μήνες – εάν βρεθεί το κατάλληλο άτομο.

Στα αγωνιστικά η Ανόρθωση θα πορευτεί με τον Γιάννη Οκκά στον πάγκο και με χαμηλό προϋπολογισμό. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και το ότι λίγοι είναι οι ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ που παρέμειναν στην ομάδα.

Αποχώρησαν παίκτες όπως οι Σεκού Γκασάμα, Ουσενού Τιουνέ, Σέρχιο Καστέλ (πρώτος σκόρερ της ομάδας), Ιβάν Αρμπολέδα, Άντερσον Κορέια, Σέρχιο Τεχέρα και Μούσα Ουαγκέ και ουσιαστικά η νέα Ανόρθωση θα είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από την περσινή.

Από την ελληνική αγορά πήρε τους τους Αντρέ Τεϊσέιρα (στόπερ, Κηφισιά), Ζίβκο Ζίβκοβιτς (τερματοφύλακας, ΠΑΟΚ), Κωνσταντίνο Χρυσόπουλο (αμυντικός, ΑΕΚ) και Γούλερι (εξτρέμ, Πανσερραϊκός).

Αποκτήθηκαν αρκετοί παίκτες που γνωρίζουν το πρωτάθλημα και συγκεκριμένα οι Κώστας Σταμούλης (δεξιός μπακ, Οθέλλος), Ματίγια Σπόλιαριτς (μέσος, Άρης), Δημήτρης Θεοδώρου (εξτρέμ, ΑΠΟΕΛ) και Ράφα Λόπες (επιθετικός, ΑΕΚ) καθώς και οι Άντε Ρόγκουλιτς (μεσοεπιθετικός, Κλουζ), Μπόγιαν Μλάντζοβιτς (αμυντικός, Ντιναμό Μπατούμι), Μπέβις Μουγκάμπι (αμυντικός, Μάδεργουελ) και Σέρτζιο Κονσεϊσάο (αμυντικός, Φαρένσε).


Ομόνοια Αραδίππου – Ανόρθωση: Στατιστικά & Προϊστορία 23/08/2024

  • Αήττητη στα φιλικά της η Ομόνοια Αραδίππου (Δύο νίκες με 2-1, κόντρα σε Ανόρθωση και Χάποελ Χάιφα και δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και ΑΕΛ, με 1-1 και 2-2 αντίστοιχα).
  • 4/4 G-G στα φιλικά της Ομόνοιας Αραδίππου (3/4 ήταν και Over5 goals)
  • 1-1-1 η Ανόρθωση στα φιλικά της (2-2 με Νέα Σαλαμίνα, ήττα με 1-2 από την Ομόνοια Αραδίππου και νίκη με 1-2 επί της ΑΕΛ)
  • 3/3 G-G & Over5 goals η Ανόρθωση στα φιλικά

Ομόνοια Αραδίππου – Ανόρθωση: Προγνωστικά 23/08/2024

 Τόσο η Ομόνοια Αραδίππου όσο και η Ανόρθωση στα φιλικά τους έδειξαν μια τάση στο να σκοράρουν αλλά και στο να δέχονται τέρματα.

Συγκεκριμένα, σε όλα τα φιλικά που έδωσαν οι δύο ομάδες – το ένα ήταν μεταξύ τους – επιβεβαιώθηκε το αμφίσκορο.

G/G ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.94 ΣΤΗ NOVIBET

Οι πρεμιέρες παραδοσιακά δεν είναι εύκολες για τα φαβορί και ιδιαίτερα για τη φετινή Ανόρθωση που αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Παρά το ότι η Ανόρθωση θα είναι φιλοξενούμενη στην έδρα της, η Ομόνοια Αραδίππου, η οποία θα παίξει με ενθουσιασμό μετά από πολλά χρόνια μακριά από την 1η κατηγορία, μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

1X δε ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.91 ΣΤΗ NOVIBET


Ομόνοια Αραδίππου: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/08/2024

Καλά στοιχεία έδειξε στα φιλικά της η νεοφώτιστη Ομόνοια Αραδίππου και απομένει να δούμε πόσο ανταγωνιστική θα είναι και στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας. Ο Ούγκο Μαρτίνς αναμένεται ότι θα διατηρήσει το 4-2-3-1.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πεϊσότο – Δημητρίου, Zoάο, Γκιοατά, Ταβάρες – Σιήκκης, Χριστοδούλου – Βροντής, Αναστασίου, Μπόρχες – Κούτσακος

Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/08/2024

Ο μέσος Ματία Σπόλιαριτς προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες ημέρες και θα βρίσκεται στην αποστολή και ίσως και στην ενδεκάδα. Αν όχι, τότε τη θέση του θα πάρει ο Χρυσοστόμου.

Παράλληλα και ο αμυντικός Αντρέ Τεϊσέιρα επανεντάχθηκε στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και αναμένεται να βρίσκεται στην αποστολή. Αν δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, τη θέση του στο αρχικό σήμα θα πάρει ο Χρυσόπουλος.

Στα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας ο Γιάννος Οκκάς παράταξε την Ανόρθωση με σύστημα 3-5-2 και μάλλον αυτό θα πράξει και στην πρεμιέρα.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Ζίβκοβιτς – Μουγκάμπι, Μλάντζοβιτς, Τεϊσέιρα – Κονσεϊσάο, Αρτυματάς, Ρόγκουλιτς, Χρυσοστόμου, Κίκο – Λόπες, Γούλερι


Διαβάστε ακόμα

Πρωτάθλημα Κύπρου 2024/25: Ποια είναι τα 6 φαβορί

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ