el-cy
Thursday, September 19, 2024

Ομόνοια – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά, Ανάλυση 25/09/2023

Πριν από κάποια χρόνια αυτό θα ήταν ένα από τα ευκολότερα παιχνίδια της χρονιάς για την Ομόνοια, σε όποια κατάσταση και να βρισκόταν. Πλέον όμως τα «κόζια» έχουν αλλάξει, αφού ο Άρης κατά γενική ομολογία θεωρείται η καλύτερη ομάδα του νησιού, τόσο εντός όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Η αναμέτρηση της Δευτέρας (19:00) στο ΓΣΠ αναμένεται να είναι συναρπαστική. Οι δύο ομάδες είναι ικανές να μας προσφέρουν ένα παιχνίδι με πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ.


Ομόνοια – Άρης Λεμεσού: Ανάλυση, Παρουσίαση 25/09/2023

Η γηπεδούχος Ομόνοια μπορεί να βρίσκεται στην 3η θέση, μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή, αλλά το κλίμα στην ομάδα δεν είναι το ιδανικότερο.

Η νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο έφερε χαμόγελα, ωστόσο η ισοπαλία που ακολούθησε, στο ματς με την ΑΕΛ – παρόλο που ήρθε με παίκτη λιγότερο για 40 λεπτά – και κυρίως η ισοπαλία της 2ης αγωνιστικής στο ματς με την Καρμιώτισσα (3-3 από 1-3, μοναδικός βαθμός της Καρμιώτισσας στο πρωτάθλημα, σκόραρε τέσσερα τέρματα σε 4 ματς, τα τρία ήταν απέναντι στην Ομόνοια) έχουν φέρει σύννεφα πάνω από το οικοδόμημα της ομάδας.

Εντός των τεσσάρων γραμμών δεν είναι κακή, έχει σε τρομερή φόρμα τον Κακουλλή ο οποίος σκόραρε ήδη πέντε φορές και μοίρασε δύο ασίστ. Τα μεγάλα θέματα τα έχει στην οπισθοφυλακή και τώρα ο Σοφρώνης Αυγουστή καλείται να βρει τις λύσεις απέναντι στην ποιοτικότερη επίθεση του πρωταθλήματος, η οποία ήδη έχει προλάβει να ρίξει δύο πεντάρες (Μπάτε, ΑΕΖ) και δύο εξάρες (Μπάτε, Σλόβαν) φέτος!

Το τελευταίο ματς δεν προσφέρεται για ιδιαίτερες αναλύσεις καθώς, παρόλο που ήταν καλή στο 1ο ημίχρονο, έμεινε από το 48ο λεπτό με παίκτη λιγότερο (τραγικό λάθος του Σιπριάνο) γεγονός που ανάγκασε τον Σοφρώνη Αυγουστή να αποσύρει και πάλι τον Μπεζούς. Το ματς κύλησε με την Ομόνοια να καταφέρνει να κρατήσει την ΑΕΛ μακριά από την περιοχή της ενώ στο τέλος είχε και δύο καλές φάσεις για να κλέψει το τρίποντο – η μία τετ-α-τετ.

Το τέλος της μεταγραφικής περιόδου δεν έφερε το πολυπόθητο μεγάλο όνομα που θα ανέβαζε επίπεδο την ομάδα – όπως ανέμενε ο κόσμος της – ενώ το σήριαλ για τη μεταγραφή του Μάριου Ηλία από τον Εθνικό Άχνας καλά κρατεί, και αναζωπυρώνει τη μουρμούρα του κόσμου.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του Σοφρώνη Αυγουστή μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ:
«…δεν είναι ώρα να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση για τον προγραμματισμό και τις μεταγραφές. Έχουμε ένα ρόστερ που πρέπει κάθε μέρα να δουλεύουμε ομαδικά και ατομικά».

Από την πλευρά της η ομάδα της Λεμεσού, μετά την πρώτη απώλεια στο πρωτάθλημα (1-1 με Πάφος FC) ηττήθηκε και στην παρθενική της εμφάνιση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Πράγα, από τη Σπάρτα Πράγας.

Αν και μπήκε καλά στο ματς, προηγούμενη με το πέναλτι του Κακόριν στο 11ο λεπτό και είχε ένα καλό πρώτο 20λεπτο, πλήρωσε για άλλη μία φορά την αδυναμία της στα στημένα, δεχόμενη τρία τέρματα από στημένες φάσεις (Κρέιτσι 20’,25’ και Βίντικ 67’). Στο τέλος μείωσε με τον Μπαμπίκα, για το τελικό 3-2. Η αποστολή φθάνει σήμερα (22 Σεπτεμβρίου) στην Κύπρο.

Οι στιγμές που ζουν στον Άρη είναι πρωτόγνωρες, αφού για πρώτη φορά καλούνται να διαχειριστούν το δίπολο ευρωπαϊκοί όμιλοι – πρωτάθλημα. Δεν αποκόμισε οποιοδήποτε πρόβλημα από τον αγώνα της Πέμπτης και ο Σπιλέφσκι έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του για το ματς της Δευτέρας.


Ομόνοια – Άρης Λεμεσού: Στατιστικά & Προϊστορία 25/09/2023

  • 6-2-2 η προϊστορία στο «ΓΣΠ», για αγώνες πρωταθλήματος (τέρματα 18-9)
  • Δύο συνεχόμενες νίκες έχει ο Άρης στα τελευταία δύο ενώ κέρδισε την Ομόνοια στο ίδιο γήπεδο, ως τυπικά γηπεδούχος, και στο Super Cup τον Ιούλη (2-0)
  • Και οι δύο ομάδες είναι αήττητες στο πρωτάθλημα, 2-2-0 η Ομόνοια, 3-1-0 ο Άρης
  • Στα 8/10 παιχνίδια επιβεβαιώθηκε το Over 2.5 goals, καθώς και στα τρία τελευταία μετά την άνοδο του Άρη από την Β κατηγορία
  • 6/8 over5 για την Ομόνοια σε επίσημα φέτος, πέντε από αυτά συνοδευόμενα με G-G
  • Εντός έδρας μετρά το απόλυτο με 4/4 νίκες, με επιμέρους σκορ 11-2
  • 8/11 over5 goals για τoν Άρη σε επίσημα φέτος, επτά από αυτά συνοδευόμενα με G-G
  • Ο Άρης έχει σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας ματς, μετρώντας 14 τέρματα σε πέντε ματς
  • Δέχθηκε 10 γκολ σε αυτά τα πέντε ματς, κρατώντας ανέπαφη την εστία του μόνο στο ματς με την ΑΕΖ

Ομόνοια – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά 25/09/2023

Mε μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε το ντέρμπι της Δευτέρας. Η Ομόνοια με τον κόσμο στο πλευρό της θέλει να εκμεταλλευτεί την κούραση του Άρη και να πάρει «εκδίκηση» για την απώλεια του Super Cup.

Από την άλλη η ομάδα της Λεμεσού θέλει να αποδείξει πως όχι μόνο μπορεί να διαχειριστεί δύο διοργανώσεις, αλλά και πως η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν ήταν ένα πυροτέχνημα και ότι ήρθε για να μείνει.

G/G & OVER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.15 ΣΤΗ NOVIBET

NA ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ 1Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.35 ΣΤΗ NOVIBET


Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/09/2023

Εκτός αποστολής θα βρίσκονται οι τιμωρημένοι Μπασιρού (Μ), Σιπριάνο (Α), και Σίμιτς (Ε).

Δύσκολα προλαβαίνουν οι εδώ και καιρό παροπλισμένοι Παναγιώτου (Α) και Ψάλτης (Α), καθώς και ο μακροχρόνια απών Εράκοβιτς (Μ) (αναμένεται να αρχίσει προπονήσεις με τη νέα χρονιά).

Πιθανόν να δούμε για πρώτη φορά αγωνιζόμενο τον Φράνσον (Μέσος – μεταγγραφή από ΑΕΚ Αθηνών).

Δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας διεκδικούν οι Λανγκ, Κουλιμπαλί και Μίλετιτς, ενώ άλλες δύο θέσεις στο χώρο του κέντρου διεκδικούν οι Κασάμα, Χαραλάμπους και Κούσουλος. Οι υπόλοιπες θέσεις φαίνονται δεδομένες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Λέσιακς, Λανγκ, Κουλιμπαλί, Μάθιους – Κούσουλος, Κασάμα – Σεμέδο, Μπεζούς, Λοίζου – Κακουλλής.

Άρης Λεμεσού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/09/2023

Αρκετά τα ερωτηματικά για την ομάδα του Άρη. Στο ματς με την Σπάρτα Πράγας έμεινε εκτός αποστολής ο Νίκολιτς (Μ) ενώ σε σχέση με το ματς με την Πάφος FC επέστρεψαν οι Μουσούντα (Α) και Μποακί (Α), με τον δεύτερο να ξεκινά και βασικός.

Ο Σπιλέφσκι έχει να διαλέξει ανάμεσα σε πολλές επιλογές για την εντεκάδα του Άρη, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για κάποιες εκπλήξεις – ειδικότερα μετά από μεσοβδόμαδα ματς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Βανά Άλβες – Σανέ, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Καζού – Στρούτσκι, Μπράουν, Μαγιαμπέλα, Μπένγκσον – Κακόριν, Γκομίς

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ