el-cy
Tuesday, September 17, 2024

Ομόνοια – Εθνικός Άχνας: Προγνωστικά, Ανάλυση 25/08/2024

Μετά τη θριαμβευτική ευρωπαϊκή πορεία που την βάζει στο League phase του Conference League, η Ομόνοια ανοίγει το κεφάλαιο πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την ίδια στη φετινή σεζόν, στην οποία παρουσιάζεται πολύ ενδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι και έτοιμη να διεκδικήσει όλους της τους στόχους.

Πρώτος της αντίπαλος ο, θεωρητικά πιο ανέτοιμος, Εθνικός Άχνας, την Κυριακή (20:00) στο ΓΣΠ.


Ομόνοια – Εθνικός Άχνας: Ανάλυση, Παρουσίαση 25/08/2024

Με τους καλύτερους οιωνούς έχει αρχίσει τη φετινή χρονιά η Ομόνοια, η οποία μετά το εκκωφαντικό 6-0 που πέτυχε στον πρώτο αγώνα της με τη Ζίρε μόνο με… θαύμα δεν θα αγωνιστεί στο League phase του Conference League.

Αλλά δεν είναι μόνο το τελευταίο αποτέλεσμα που γεμίζει αισιοδοξία και ικανοποίηση το πράσινο στρατόπεδο και τους οπαδούς της ομάδας, είναι η γενικότερη εικόνα που έδειξε στα πρώτα πέντε ματς της σεζόν, με τον Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο.

Η Ομόνοια μετρά το απόλυτο, με 5/5 νίκες, στα τρία τελευταία ματς δεν έχει δεχθεί τέρμα και ικανοποίησε πλήρως με το ποδόσφαιρο που παίζει. Η Ομόνοια είναι μια ομάδα η οποία πιέζει ψηλά τον αντίπαλο και φτιάχνει πολλές ευκαιρίες σε κάθε αγώνα. Είναι ένα σκηνικό το οποίο είδαμε και σε προηγούμενους αγώνες της στην Ευρώπη, με τη διαφορά ότι στον τελευταίο οι παίκτες της ήταν πιο αποφασιστικοί και εύστοχοι απέναντι από την εστία του αντιπάλου.

Το 6-0 χαροποίησε τον κόσμο της Ομόνοιας αλλά όπως είπε και ο Βάλντας Νταμπράουσκας μετά το τέλος του αγώνα, πλέον η ομάδα έχει στο μυαλό της μόνο το ματς με τον Εθνικό Άχνας, για το οποίο, σε αντίθεση με τις άλλες κυπριακές ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, δεν ζητήθηκε αναβολή – με τον προπονητή της Ομόνοιας προφανώς να εμπιστεύεται το βάθος του ρόστερ του.

Χαρακτηριστικό του πιο πάνω είναι το ότι στο ματς με τη Ζίρε ήταν στον πάγκο παίκτες όπως οι αμυντικοί Κίτσος και Μασούρας, οι μέσοι Κουσουλός και Χαραλάμπους και οι μεσοεπιθετικοί Αλιούμ και Ατζίλι.

Υπάρχει αρκετό υλικό στην Ομόνοια και εναπόκειται στον Λιθουανό προπονητή να αποφασίσει το μέγεθος του rotation που θα κάνει στο ματς με τον Εθνικό Άχνας, δεδομένου και του ότι ο επαναληπτικός της ερχόμενης Πέμπτης στο Αζερμπαϊτζάν δεν θα αλλάξει το οτιδήποτε στο θέμα της πρόκρισης.

Μια χρονιά όπως την περσινή, κατά την οποία εξασφάλισε άνετα την παραμονή του στην κατηγορία, παίζοντας και ελκυστικό ποδόσφαιρο, θέλει να επαναλάβει ο Εθνικός Άχνας.

Από την ομάδα αποχώρησε ο προπονητής Μαρίνος Σατσιάς, αλλά και δύο ισχυρά όπλα που είχε στην επίθεση, οι Έντσο Καμπρέρα και Μάριος Ηλία οι οποίοι πέτυχαν 18 και 19 τέρματα αντίστοιχα – τα οποία θα χρειαστεί να αναπληρωθούν, σε ένα βαθμό, από τα νέα αποκτήματα.

Προπονητής του Εθνικού Άχνας είναι ο γνώριμος Νταβίντ Μπαντία, ο οποίος είχε άλλο ένα πέρασμα από την ομάδα, από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2022, όταν αποχώρησε για να αναλάβει την ΑΕΚ, με την οποία τερμάτισε στη 2η θέση στο πρωτάθλημα – ωστόσο το συμβόλαιο του δεν ανανεώθηκε.

Στα θετικά το ότι παράμειναν σημαντικοί ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή της ομάδας και συγκεκρινμένα οι: Μανουέλ Ντε Ιριόντο, Πάτρικ Λίπσκι, Ντέγιαν Ντράζιτς, Μάριος Πεχλιβάνης και Εμμανουέλ Λομοτέι.

Όσον αφορά τις προσθήκες που έγιναν στην ομάδα αυτές αφορούν τους: Μιχάλη Παπαστυλιανού (τερματοφύλακας, Ομόνοια), Άννινο Νικολάου (εξτρέμ, Κ19 του Άρη), Κωνσταντίνο Βενιζέλου (κεντρικός αμυντικός), Λάμπρο Ιωάννου (επιθετικός), Λούκας Φλόρες (τερματοφύλακας, Ρίο Άβε), Χούλιαν Μπονέτο (30χρονος εξτρέμ), Ρίτσαρντ Οφόρι (αριστερός μπακ, Νέα Σαλαμίνα), Πάμπλο Γκονσάλες (31χρονος μεσοεπιθετικός, Ζλιν), Ντάνιελ Τετούρ (κεντρικός μέσος, Σλόβαν Λίμπερετς), Νίκολας Αντερέγκεν (24χρονος επιθετικός, Κηφισιά), Νικολάε Μιλιντσεάνου (επιθετικός, με πέρασμα από ΑΕΛ), Νικίτα Ντούμποβ (δεξιός μπακ, Πάφος FC), Πάτρικ Μπαχάνακ (κεντρικός αμυντικός, Νίκη Βόλου) και Ρούμπεν Ερνάντες (22χρονος Μεξικανός επιθετικός).


Ομόνοια – Εθνικός Άχνας: Στατιστικά & Προϊστορία 25/08/2024

  • 2-2-1 (τέρματα 7-5) η Ομόνοια στα πέντε πιο πρόσφατα για το πρωτάθλημα
  • 3-0-2 (τέρματα 8-5) η Ομόνοια στα πέντε πιο πρόσφατα στο ΓΣΠ
  • 4-1 στο ΓΣΠ και 2-2 στο Δασάκι στα δύο περσινά τους
  • 5-0-0 (τέρματα 14-2) η Ομόνοια στους φετινούς της αγώνες (Ευρώπη)
  • Στα τρία τελευταία ματς δεν έχει δεχθεί τέρμα (6-0,0-2 και 1-0)
  • 1-1-1 (τέρματα 2-6) στα τρία φιλικά του ο Εθνικός Άχνας (νίκη 2-1 με Ομόνοια 29Μ, 0-0 με Ελμπασάνι και ήττα 5-0 με Ατρόμητο)
  • 4 τέρματα σε 5 συμμετοχές για τον Σεμέδο
  • 4 τέρματα σε 5 συμμετοχές πέτυχε και ο Στεπίνσκι

Ομόνοια – Εθνικός Άχνας: Προγνωστικά 25/08/2024

Καλύτερη και πιο έτοιμη ομάδα η Ομόνοια, η οποία αρέσκεται στο να μπαίνει δυνατά και επιθετικά στα παιχνίδια της.

Έχει το απόλυτο σε νίκες (5/5) και μάλιστα με προβάδισμα από τα αποδυτήρια στα τέσσερα από τα πέντε ματς.

Ανεξάρτητα από το ποιοι παίκτες θα επιλεγούν – που σε κάθε περίπτωση θα είναι ποιοτικοί – ο τρόπος παιχνιδιού δεν θα αλλάξει.

1/1 ΗΜΙΧΡΟΝΟ/ΤΕΛΙΚΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00 ΣΤΗ NOVIBET

Ο Στεπίνσκι έχει σκοράρει στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς της Ομόνοιας. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να σκοράρει με αρκετούς τρόπους.

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΣΤΕΠΙΝΣΚΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.83 ΣΤΗ NOVIBET


Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/08/2024

Ο Νταμπράουσκας έχει την επιλογή να ξεκουράσει παίκτες ενόψει και του επερχόμενου ματς στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά με δεδομένο ότι η πρόκριση έχει κριθεί μπορεί να επιλέξει να βάλει τους παίκτες που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο ματς με τον Εθνικό Άχνας και να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές την Πέμπτη.

Σε κάθε περίπτωση για τα δεξιά της άμυνας υπάρχουν διαθέσιμες οι επιλογές των Ντιουνκού και Μασούρα και για τα αριστερά αυτές των Χαμάς και Κίτσου.

Οι μέσοι Κουσουλός και Χαραλάμπους όπως και οι μεσοεπιθετικοί Αλιούμ και Ατζίλι θα διεκδικήσουν, επίσης, θέση στην ενδεκάδα.

Ο μέσος Εβάντρο αποχώρησε τραυματίας στο τελευταίο ματς και δεν θα αγωνιστεί.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Μασούρας, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς – Μάριτς, Εράκοβιτς – Αλιούμ, Χαραλάμπους, Σεμέδο – Στεπίνσκι 

Εθνικός Άχνας: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/08/2024

 Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί στο ΓΣΠ ο Εθνικός Άχνας. Εκτός είναι οι Λομοτέι (A), Παπαστυλιανού (T), Μπάρετ (Α), Λ. Ιωάννου (E), Περατικός (A), Τετουρ (M) και Κ. Ηλία (M) ενώ αμφίβολοι είναι οι Χριστοφή (Ε) και Μιλιτσεάνου (Ε).

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φλόρες – Στυλιανού, Μπαχάνακ, Παναγιώτου, Οφόρι – Αγγελόπουλος, Λίπσκι – Μπονέτο, Γκονσάλες, Ντε Ιριόντο – Αντερέγκεν


Διαβάστε ακόμα

Πρωτάθλημα Κύπρου 2024/25: Ποια είναι τα 6 φαβορί

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ