el-cy
Thursday, September 19, 2024

Πάφος FC – Ανόρθωση: Προγνωστικά, Ανάλυση 14/09/2024

Πρώτη δύσκολη έξοδος για την Ανόρθωση, πρώτο εντός έδρας ματς στο «Στέλιος Κυριακίδης» για την Πάφο FC (Σάββατο, 19:00), με τη ψυχολογία στις δύο ομάδες να διαφέρει και τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα για τη νίκη.

Πάφος FC – Ανόρθωση: Ανάλυση, Παρουσίαση 14/09/2024

Το πρώτο φετινό εντός έδρας ματς της στη φυσική της έδρα δίνει η Πάφος FC (οι ευρωπαϊκοί της αγώνες έγιναν στο Alphamega Stadium της Λεμεσού), η οποία έχει πολύ καλή ψυχολογία, μετά την πρώτη πρόκριση της σε league phase ευρωπαϊκής διοργάνωσης – πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία στην ιστορία της.

Στο πρωτάθλημα άρχισε, επίσης, θετικά τη χρονιά, με εκτός έδρας νίκη, στο ΑΕΚ Arena, επί της περσινής δευτεραθλήτριας ΑΕΚ.

Έκανε παιχνίδι υπομονής και θέλησε να παίξει με αντεπιθέσεις, που είναι και το ατού της και το πλάνο της βγήκε, σκοράροντας με τους Βραζιλιάνους επιθετικούς Ζάιρο (18’) και Άντερσον (71’). Στο πρώτο τέρμα η ομάδα της Πάφου βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση, δείχνοντας την μεσοεπιθετική της ποιότητα ενώ στη δεύτερη ο Άντερσον επιβραβεύτηκε για την επιμονή του, τρυπώνοντας ανάμεσα σε τρεις παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι ολιγώρησαν.

«Η ΑΕΚ προσπάθησε να μας ασκήσει πίεση και υποφέραμε για λίγο αλλά μας βοήθησαν οι αντεπιθέσεις. Απόψε ήμασταν πολύ συμπαγείς ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, μεστή εμφάνιση και θέλω να πω για άλλη μια φορά ευχαριστώ στον κόσμο», δήλωσε ο προπονητής της Πάφου, Χουάν Κάρλος Καρσέδο, μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Το ματς με την Ανόρθωση αναμένεται να είναι διαφορετικό, αφού η Πάφος θα κληθεί να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων του ματς.

Πάντως, πέρσι είχε καλή επίδοση στην έδρα της με τις ομάδες του δεύτερου γκρουπ (6-2-0 και τέρματα 22-5), εκεί που προβλέπεται να καταλήξει η φετινή Ανόρθωση των πολλών διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων.

Στο μεταγραφικό κομμάτι, η ομάδα από την Πάφο, αν και δήλωνε ότι το ρόστερ της είναι συμπληρωμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό, εντούτοις τις μέρες της διακοπής κινήθηκε έντονα στο μεταγραφικό παζάρι, αφού, από την μία, έχει την οικονομική δυνατότητα, λόγω των ιδιοκτητών της και της παρουσίας της στο league phase του Conference League και από την άλλη αρέσκεται στο να παίρνει ποιοτικούς παίκτες από ομάδες υψηλού επιπέδου.

Αρχικά η Πάφος ανακοίνωσε τον 30χρονο Αργεντινό αριστερό μπακ Τζόναθαν Σίλβα. Από το 2021 μέχρι σήμερα πέρασε κατά σειρά από τις Λεγκανές, Χετάφε, Γρανάδα και Αλμπαθέτε.

Ακολούθησε η μεταγραφή του 24χρονου μέσου από τη Γουινέα-Μπισάου Ντομίνγκος Κίνα από την Ουντινέζε και ο δανεισμός με δικαίωμα αγοράς του 21χρονου αμυντικού μέσου από την Αργεντινή Ματέο Τανλόγο από τη Σπόρτινγκ.

Οι κινήσεις της έκλεισαν με τον δανεισμό με δικαίωμα αγοράς του 20χρονου αμυντικού Μεχντί Μπουκαμίρ από την Σαρλερουά. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο Τζόζεφ Κβίντα, μετά και από επιθυμία του 27χρονου Τσέχου κεντρικού αμυντικού, παραμένει στην Πάφο και επανήλθε στις προπονήσεις – είχε βρεθεί κοντά στην έξοδο.

Δεν έχουν τελειωμό οι φουρτούνες που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η Ανόρθωση, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά το ματς με τον Απόλλωνα, λόγω των μεγάλων δυσκολιών στο οικονομικό και κάποιων υποσχέσεων από τρίτους οι οποίες αθετήθηκαν αλλά και λόγω του θέματος με τους υποψήφιους επενδυτές το οποίο ναυάγησε και έφερε το διχασμό στην ομάδα – με τους οργανωμένους οπαδούς της Ανόρθωσης να βάλλουν κατά της διοίκησης.

Μάλιστα, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου οι οργανωμένοι οπαδού της ομάδας της Αμμοχώστου φαίνεται ότι θα είναι οι μοναδικοί ενδιαφερόμενοι για να αναλάβουν τη διοίκηση της ομάδας, στην εκλογική Γενική Συνέλευση, η οποία έχει οριστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ανόρθωση επιβεβαίωσε και στο ματς με τον Απόλλωνα (1-2) ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από το υφιστάμενο υλικό για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Το ερώτημα που τίθεται, πλέον, είναι το πόσο μεγάλη θα είναι η βαθμολογική πτώση της, φέτος, αφού, σίγουρα, δεν μοιάζει με ομάδα της πρώτης εξάδας.

Για δεύτερο σερί ματς έδειξε να στηρίζει το επιθετικό της πλάνο, κυρίως, στις σέντρες των μπακ χαφ της – ειδικότερα του Κίκο – το οποίο δεν δείχνει να είναι αποτελεσματικό.

Απέναντι στον Απόλλωνα έδωσε εξετάσεις και στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και πάλι ο βαθμός που πήρε δεν ήταν καλός, αφού στο 0-1 (41’ Μάρκες) η αντίδραση της άμυνας ήταν παθητική ενώ το 0-2 (50’ Ζμέρχαλ) προήλθε από εύκολο ατομικό λάθος του Μλάντοβιτς.

Ήταν ένα ακόμα εύκολο τέρμα μετά από παράλληλο γύρισμα των παικτών του Απόλλωνα.

Μετά το 1-2, που πέτυχε ο Λόπες στο 56’ μετά από σέντρα του Παρούτη, ο Οκκάς άλλαξε το σύστημα του, από 3-5-2 σε 4-4-2, αλλά η εικόνα της Ανόρθωσης ήταν η ίδια – δυσκολία στην οργάνωση επιθέσεων, αμυντικά κενά στις αντεπιθέσεις του Απόλλωνα.

«Για ακόμα ένα παιχνίδι δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν καλό αντίπαλο ο οποίος ερχόταν από απώλεια βαθμών… Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι αλλά δεν καταφέραμε να μετουσιώσουμε τις ευκαιρίες σε γκολ. Θα δω ξανά το παιχνίδι για να έχω πιο καθαρή εικόνα αλλά έχω την εντύπωση ότι το παιχνίδι αν μη τι άλλο δεν έπρεπε να έχει νικητή… Συνεχίζουμε, ο δρόμος είναι δύσκολος», δήλωσε ο Κύπριος προπονητής.


Πάφος FC – Ανόρθωση: Στατιστικά & Προϊστορία 14/09/2024

  • 3-2-0 η Πάφος κόντρα στην Ανόρθωση εντός έδρας (τέρματα 10-4)
  • 3-1-1 η Πάφος και στα τελευταία πέντε ματς τους (τέρματα 12-7)
  • 1-0-0 η Πάφος στο πρωτάθλημα (2-0)
  • 0-1-1 η Ανόρθωση στο πρωτάθλημα (1-2)
  • Οver5 Goals τα τρία πιο πρόσφατα τους για το πρωτάθλημα (2-2, 2-3, 5-1)

Πάφος FC – Ανόρθωση: Προγνωστικά 14/09/2024

Εμφανώς καλύτερη ομάδα από την Ανόρθωση η Πάφος, έχει γερό προβάδισμα για να πάρει τη νίκη.

1 & OVER 1.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.83 ΣΤΗ NOVIBET

 Πολλές επιθετικές αρετές διαθέτει η Πάφος ενώ η Ανόρθωση έχει θέματα στην άμυνα.

OVER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.71 ΣΤΗ NOVIBET


Πάφος FC: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 14/09/2024

Ο Ίβουσιτς υποβλήθηκε σε επέμβαση και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα διατηρήσει ο Νεόφυτος Μιχαήλ, ο οποίος είχε θετική παρουσία στο ματς με την ΑΕΚ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μιχαήλ – Μπρούνο, Γκολντάρ, Λούκασεν, Ποντέλο –  Σούνιτς, Πέπε – Τάνκοβιτς, Ντράγκομιρ, Τζάτζα – Ζάιρο

Ανόρθωση: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 14/09/2024

Θα απουσιάσουν οι Παρούτης (Ε) και Τεϊσέιρα (Α), με τον πρώτο να είναι τιμωρημένος και με τον δεύτερο τραυματίας, όπως και μόνιμα τραυματίες Ιωάννου και Γκαρσία.

Διαθέσιμοι οι Γκιούρτσο (Μ) και Ίλιεφ (Ε), οι οποίοι αποκτήθηκαν πρόσφατα, για να ανεβάσουν επίπεδο την επίθεση της Ανόρθωσης.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Ζίβκοβιτς – Χρυσόπουλος, Μουκαμπί, Μλάντοβιτς – Κονσεϊσάο, Ρόγκουλιτς, Χρυσοστόμου, Αρτυματάς, Κίκο – Θεοδώρου, Λόπες


Διαβάστε ακόμα

Πρωτάθλημα Κύπρου 2024/25: Ποια είναι τα 6 φαβορί

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ