el-cy
Thursday, September 19, 2024

Πάφος FC – Ομόνοια: Προγνωστικά, Ανάλυση 23/10/2023

Μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός στο φετινό κυπριακό πρωτάθλημα, αφού τον πρώτο Απόλλωνα (15 βαθμοί) και την έκτη Ομόνοια (13 βαθμοί) χωρίζουν, μόλις, δύο βαθμοί. Μετά την πάροδο των πρώτων εφτά αγωνιστικών, οι ομάδες οι οποίες θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο θα πρέπει να αρχίσουν να το εκπέμπουν και στο γήπεδο.

Μια τέτοια ευκαιρία θα έχουν την Δευτέρα η Πάφος FC και η Ομόνοια (19:00), στο «Στέλιος Κυριακίδης», αφού αν και βρίσκονται κοντά στην κορυφή, για την ώρα αυτό που δείχνουν είναι ότι δυσκολεύονται να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους ή να διορθώσουν κάποιες από τις αδυναμίες τους.

Πάφος FC – Ομόνοια, Παρουσίαση 23/10/2023

Η Πάφος FC, με 14 βαθμούς (συντελεστής τερμάτων 15 – 4), βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με άλλες τρείς ομάδες. Το στοιχείο που προβληματίζει είναι τα αποτελέσματα που παρουσιάζει στα ματς με τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος – ανεξάρτητα από το αν παρουσιάζει καλή ή κακή εικόνα.

Πρόκειται για ομάδα η οποία είναι σε θέση να καθαρίζει ματς με ομάδες όπως η Καρμιώτισσα (3-0), η ΑΕΛ (3-1), η Δόξα (4-0) και η ΑΕΖ (1-4), αλλά από την άλλη δεν μπόρεσε, ακόμα, να πανηγυρίσει κάποια νίκη απέναντι σε ομάδες όπως ο Άρης (1-1), ο ΑΠΟΕΛ (1-0) και η ΑΕΚ (0-0).

Στο ματς με την ΑΕΚ, θα μπορούσε να πάρει από 0 μέχρι και 3 βαθμούς, αφού και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να προηγηθούν. Ειδικότερα προς το τέλος του αγώνα, πρώτα η Πάφος FC με τον Μάνγκα, ο οποίος από κοντά δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση που έφταιξε ο Μπρούνο στο 68’ και στη συνέχεια η ΑΕΚ, όταν ο Ίβουσιτς άναψε κόκκινο σε διπλή ευκαιρία, με τα σουτ των Ντίμερς και Σολ, στο 90’+1.

Γενικότερα, στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκαν ευκαιρίες – αν και δεν ήταν όλες μεγάλες. Από πλευράς Πάφου, επιθετικά, βοήθησε η είσοδος στον αγώνα (65’) του Μπρούνο στη θέση του Βαλακάρι.

Στο πρώτο μέρος, στο οποίο χάθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, η Πάφος FC βρήκε δοκάρι στο 5’ με σουτ του Τάνκοβιτς.

«Ξέραμε ότι θα ήταν σπουδαίο παιχνίδι, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Κάναμε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράραμε», δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο.

Οι φιλοξενούμενοι, της Ομόνοιας, στο τελευταίο τους ματς έπεσαν στην παγίδα της νεοφώτιστης ΑΕΖ (3-3), αν και το αποτέλεσμα περισσότερο έχει να κάνει με τις αμυντικές της επιδώσεις – οι οποίες δεν χαρακτηρίζουν ομάδα που πρωταγωνιστεί- παρά με οποιαδήποτε υποτίμηση προς την αντίπαλο (συντελεστής τερμάτων 17-10).

Η ομάδα από το Ζακάκι είναι μια ξεκάθαρα επιθετική ομάδα, η οποία δεν κλείνεται – κάτι που γνώριζαν στην Ομόνοια – ωστόσο καμιά προετοιμασία δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει την ορμή που επέδειξαν οι παίκτες της ΑΕΖ.

Το ματς ήταν δραματικό, αφού οι δύο ομάδες σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες, σε όλη τη διάρκεια του ματς και ειδικότερα στο τέλος. Στο 9ο λεπτό, η ΑΕΖ άνοιξε το σκορ, όταν ο Κάστρο δοκίμασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Φαμπιάνο. Η Ομόνοια ισοφάρισε γρήγορα, όταν στο 18’ ο Ανσαριφάντ γύρισε στον Κακουλλή ο οποίος σκόραρε από το ύψος της περιοχής.

Η ΑΕΖ ήταν η ομάδα με τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο η Ομόνοια κατάφερε να σκοράρει με τον Σεμέδο στο 48ο λεπτό, μετά από πάσα του Ανσαριφάρντ.

Για άλλη μια φορά, όμως, η Ομόνοια έδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τέτοια ματς και να τα φέρει στα μέτρα της. Αφού ισοφαρίστηκε στο 64ο λεπτό, με παλληκαρήσιο τέρμα του Σλόγκαρ και αφού μεσολάβησαν 4-5 καλές ευκαιρίες της (σε δύο από αυτές ο Κακουλλής βρέθηκε απέναντι στον Μπέκερ), στο 85’ ο Σάντος τιμώρησε την Ομόνοια, «τρυπώντας» τον Φαμπιάνο, με ένα «κεραυνό» που εξαπόλυσε εκτός περιοχής.

Το τελικό 3-3 διαμόρφωσε στο 88ο λεπτό ο Αλιούμ – είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή – ο οποίος πήρε την μπάλα πλάγια εκτός περιοχής, έκανε το μπάσιμο και με παλληκαρήσιο τρόπο τελείωσε τη φάση με δυνατό σουτ. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο ίδιος παίκτης, είχε σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι, με σουτ εκτός περιοχής.

«Χάσαμε τέσσερις βαθμούς και φάγαμε έξι γκολ από ομάδες που παλεύουν για να πάρουν βαθμούς. Από τη στιγμή που δίνεις δικαιώματα το πληρώνεις», δήλωσε ο Σωφρόνης Αυγουστή.


Πάφος FC – Ομόνοια: Στατιστικά & Προϊστορία 23/10/2023

  • Πέρσι, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, βρέθηκαν αντιμέτωπες 6 φορές, με την Ομόνοια να μετρά 3-2-1
  • Ο Σωφρόνης Αυγουστή αντιμετώπισε την Πάφος FC στα 4 από αυτά τα ματς και παρέμεινε αήττητος (3-1-0, τέρματα 7-2).
  • Από τη σεζόν 2017-2018 και ενώ μεσολάβησαν 8 ματς, από τότε η Ομόνοια μετρά μόνο ένα διπλό στην Πάφο – αυτό που πέτυχε πέρσι
  • 3-1-0 η Πάφος FC στην έδρα της, με τέρματα 10-1
  • 1-2-0 η Ομόνοια εκτός, με τέρματα 6-4
  • Η Ομόνοια διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (17), αλλά και την χειρότερη άμυνα της εξάδας (10)
  • Η Ομόνοια έχει 6/7 Οver 2.5 goals και 5/7 Over 3.5 goals
  • 1-2-0 η Ομόνοια στα ντέρμπι, 0-2-1 η Πάφος FC

Πάφος FC – Ομόνοια: Προγνωστικά 23/10/2023

Στον αγώνα με την ΑΕΚ η Πάφος FC μπορούσε να σκοράρει αλλά και να δεχτεί κάποιο τέρμα. Η Ομόνοια είναι πιο αποτελεσματική στο σκοράρισμα από την ομάδα της Λάρνακας και δεδομένης της προβληματικής αμυντικής λειτουργίας της περιμένουμε να δούμε ακόμα ένα ματς με τέρματα.

G/G & OVER 2.5 GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00 ΣΤΗ NOVIBET

Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, η Ομόνοια μπορεί να σκοράρει δύο φορές στο ματς.

ΟΜΟΝΟΙΑ OVER 1.5 TEAM GOALS ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.80 ΣΤΗ NOVIBET


Πάφος FC: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/10/2023

Δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, πέραν των Κανέ (Μ) και Μελούσο (Ε) οι οποίοι λείπουν εδώ και καιρό και είναι εκτός καταλόγου.

 Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ίβουσιτς – Ικόκο, Γκοντάλ, Κβίτα, Μποτσκάι – Ναμ, Ντράγκομιρ – Μπρούνο, Τάνκοβιτς, Μάνγκα, Ζάιρο

Ομόνοια: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/10/2023

Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΖ, στον οποίο έγιναν κάποιες αλλαγές, φαίνεται να επιστρέφουν στην ενδεκάδα οι Μπεζούς και Χαραλάμπους. Φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει, ξανά και ο Λανγκ (Α), αλλά και ο Σιπριάνο αντί του Λέσιακς. Προλαβαίνει ο Μάθιους (Α), ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο με την ΑΕΖ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φαμπιάνο – Σιπριάνο, Λανγκ, Παναγιώτου, Μάθιους – Χαραλάμπους, Μπασιρού – Σεμέδο, Μπεζούς, Σίμιτς – Κακουλλής

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ