el-cy
Thursday, September 19, 2024

Ρέιντζερς – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά, Ανάλυση 30/11/2023

Στο Άιμπροξ της Γλασκώβης, κόντρα στη Ρέιντζερς (Πέμπτη, 22:00), θα παίξει τις πιθανότητες του για πρόκριση από τον τρίτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ ο Άρης Λεμεσού, αφού σε διαφορετικό σενάριο από αυτό της νίκης αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ωστόσο, στο σενάριο που η Σπάρτα Πράγας δεν κερδίσει την Ρεάλ Μπέτις (Πέμπτη, 19:45) θα παίξει στο σπίτι του, κόντρα στους Τσέχους, τη συνέχιση της ευρωπαϊκής του πορείας – στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Η Ρεάλ Μπέτις προηγείται στον όμιλο με 9 βαθμούς, ακολουθεί η Ρέιντζερς με 7, η Σπάρτα Πράγας με 4 και ο Άρης Λεμεσού με 3.

Κόντρα στους Σκοτσέζους, η ομάδα της Λεμεσού πήρε το μοναδικό θετικό της αποτέλεσμα στους ομίλους (2-1), ωστόσο στη Γλασκώβη το έργο του Άρη θα είναι πολύ δυσκολότερο, αν αναλογιστούμε ότι στο εν λόγω ματς η Ρέιντζερς είχε στον πάγκο της υπηρεσιακό προπονητή (Ντέιβις) ενώ σήμερα, με τον Φιλίπ Κλεμάν στον πάγκο, είναι βελτιωμένη και αήττητη.


Ρέιντζερς – Άρης Λεμεσού: Ανάλυση, Παρουσίαση 30/11/2023

Νέο αέρα έχει φέρει στη Ρέιντζερς ο Φιλίπ Κλεμάν, αφού από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετράει ρεκόρ 6-2-0 σε όλες τις διοργανώσεις (στα ευρωπαϊκά ματς έφερε 0-0 εκτός και 2-1 εντός με την Σπάρτα Πράγας).

Μάλιστα, πριν το 1-1 με την Αμπερντίν, στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εξαιρετική – μοναδική ισοπαλία με την Σπάρτα Πράγας.

Στο πρωτάθλημα είναι στο -8 από την Σέλτικ, με ματς λιγότερο και θέλει να την πλησιάσει πριν το μεταξύ τους ματς στις 30 Δεκεμβρίου, για να παλέψει για το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη βρίσκεται εντός του στόχου της πρόκρισης, τον οποίο μπορεί και να κλειδώσει με το πέρας της αγωνιστικής.

Η ομάδα είναι βελτιωμένη και βγάζει αυτοπεποίθηση, παρά το ότι στραβοπάτησε ξανά με τον κακό της δαίμονα, την Αμπερντίν – η οποία την είχε κερδίσει με 1-3 στο Άιμπροξ και έφερε στην πόρτα της εξόδου τον Μάικλ Μπιλ, πριν το πρώτο ματς με τον Άρη.

Στο κυριακάτικο ματς, η Αμπερντίν κατάφερε να σπάσει από πολύ νωρίς την άμυνα της Ρέιντζερς, η οποία στεκόταν ψηλά στο γήπεδο και να ευστοχήσει στο δεύτερο τετ α τετ που βρήκε στο ματς, με τον Μιόβσκι στο 11’.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση και σε μία περίπτωση τουλάχιστον θα μπορούσαν να την πετύχουν. Στην επανάληψη έβαλαν περισσότερη πίεση, ήταν πιο επιθετικοί, βρήκαν δύο δοκάρια – ένα από μακρινό σουτ και ένα με κεφαλιά μετά από κόρνερ – και στο τέλος ισοφάρισαν με πέναλτι του Ταβερνιέ (δεξιός μπακ, εκτελεστής πέναλτι) στο 90+4’.

Όσον αφορά τη νίκη με 2-1 επί της Σπάρτα Πράγας πέτυχε δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο (Ντανίλο 11′, Κάντγουελ 20′), είχε δοκάρι και πολλές άλλες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και οι Τσέχοι μείωσαν με τον Χάρασλιν στο 77′.

Για το θετικό αποτέλεσμα πάει στη Σκωτία ο Άρης, μετά τις δύο ευρωπαϊκές ήττες από τη Ρεάλ Μπέτις, αλλά την ίδια ώρα έχει ανάγκη και μια καλή εμφάνιση.

Μετά τη συντριβή από την Καρμιώτισσα (4-1), πήρε το ζητούμενο στο ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ (1-0), ωστόσο λίγα πράγματα θα έχει να θυμάται από το ματς πέραν της νίκης.

Ο ΑΠΟΕΛ – χωρίς να έχει τις πολύ μεγάλες φάσεις – βραχυκύκλωσε επιθετικά τον Άρη, τον ανάγκασε σε λάθη και μπήκε στην περιοχή του ενώ ο Άρης δυσκολευόταν πολύ επιθετικά – η πρώτη καλή ευκαιρία του, στην οποία πάτησε περιοχή, ήταν στο 72’. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι σε μια μονομαχία του Μπαμπίκα με τον Ζέφτε, το οποίο αξιοποίησε ο 19χρονος μεσοεπιθετικός Σουμάνσκι.

«Στο α’ ημίχρονο κάναμε ανόητα λάθη και δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες… Είχαμε έξι απουσίες. Γκομίς, Μπένγκτσον, Μπρόρσον και άλλους. Δείξαμε νοοτροπία και χαρακτήρα πρωταθλητή. Πριν λίγες μέρες χάσαμε από την Καρμιώτισσα, σήμερα κερδίσαμε το ΑΠΟΕΛ. Είπα πριν από το ματς ότι δεν θα είχε μεγάλη σημασία το αποτέλεσμα, δεν ήρθε το τέλος. Ήταν τεστ χαρακτήρα το σημερινό…», δήλωσε ο Αλεξέι Σπιλέφσκι.

«Η Ρέιντζερς έχει καινούργιο προπονητή, σπουδαία ομάδα, εμείς όμως θα πάμε με το πλάνο μας για να είμαστε ανταγωνιστικοί», πρόσθεσε για το ματς της Πέμπτης.

Στο τελευταίο ευρωπαϊκό, με τη Ρεάλ Μπέτις, ο Άρης έπαιξε το παιχνίδι του και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησε φάσεις και ήταν πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι ενώ θα μπορούσε να σκοράρει και πριν κριθεί το ματς.

Δέχτηκε το 1-0 από τον Ιγκλέσιας (34′), αφού οι γηπεδούχοι ήταν απαιτητικοί στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησαν φάσεις. Στο δεύτερο μέρος έγιναν ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, με τους Ρουϊμπάλ (64′), Ρόκα (79′) και Ελζαζουλί (90’+5) να σκοράρουν για την ισπανική ομάδα και τον Κοκόριν να μειώνει στο 84’. Στο 76’ ο Άλβες απέκρουσε πέναλτι του Φεκίρ.


Ρέιντζερς – Άρης Λεμεσού: Στατιστικά & Προϊστορία 30/11/2023

  • 3-1-1 για την Ρέιντζερς κόντρα σε κυπριακές ομάδες (2-0-0 εντός)
  • 2-0-0 για την Ρέιντζερς εντός στον όμιλο (1-0 και 2-1)
  • 0-0-2 για τον Άρη εκτός στον όμιλο (3-2 και 4-1)
  • Τα 8/10 ευρωπαϊκά παιχνίδια του Άρη ήταν G/G και Over 2.5 goals (5/5 εκτός έδρας)
  • Με τον Κλεμάν η Ρέιντζερς έχει ρεκόρ 6-2-0 σε όλες τις διοργανώσεις (τέρματα 19-4)
  • Με τον Κλεμάν η Ρέιντζερς κέρδισε 7 πέναλτι σε 8 ματς (τα δύο χάθηκαν)
  • Ο Άρης Λεμεσού σκόραρε στα 20 από τα 23 φετινά του παιχνίδια

Ρέιντζερς – Άρης Λεμεσού: Προγνωστικά 30/11/2023

 5/5 εκτός έδρας G/G μετρά ο Άρης στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του, σημείο που επιβεβαιώθηκε και στο πρώτο ματς των δύο ομάδων.

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

 Εκτός από το πρόσφατο ματς στην Ισπανία ο Άρης δεν έχασε άλλο ματς στον όμιλο με διαφορά πέραν του ενός τέρματος. Έχει τις δυνατότητες για να παλέψει το παιχνίδι στη Σκωτία.

 ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΣΙΑΤΙΚΟ +1,75


Ρέιντζερς: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 30/11/2023

Εκτός ο τραυματίας μέσος Ράσκιν και ο βασικός αμυντικός Γκόλντσον, λόγω καρτών.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μπάτλαντ – Ταβερνιέρ, Ντέιβις, Μπάλογκουν,            Μπάρισιτς – Λούντστραμ, Σιφουέντες – Σίμα, Λόρενς, Κάντγουελ – Ντανίλο

Άρης Λεμεσού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 30/11/2023

Καλύτερα αισθάνεται ο τραυματίας Γκομίς, ο οποίος κάνει προσπάθεια να προλάβει όπως και οι, επίσης, βασικοί Μπρόρσον (Α) και Μπένγκτσον (ΜΕ) οι οποίοι έμειναν εκτός επιλογών με τον ΑΠΟΕΛ, λόγω ίωσης. Δεδομένα εκτός ο Μποακι (Α) ενώ εκτός ευρωπαϊκής λίστας είναι ο Σανέ και ο Νίκολιτς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Βανά Άλβες – Γιαγκό, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Καζού  – Στρούτσκι, Ζόκε, Μοντνόρ, Μαγιαμπέλα  – Μπαμπίκα, Κoκόριν

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ